Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού
Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού

Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η γιορτή του Κατακλυσμού φέρνει κόσμο στη Λάρνακα… Το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δημιουργεί αυξημένες κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης και της τουριστικής περιφέρειας, με τις πληρότητες αυτό το διάστημα να κυμαίνονται μεταξύ 75%-80%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας, Μάριο Πολυβίου, υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός Κυπρίων, κυρίως από την πρωτεύουσα, που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο στη Λάρνακα.

Όσον αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των ξένων τουριστών που παραθερίζουν αυτές τις μέρες στην πόλη και περιφέρεια της Λάρνακας, αυτοί προέρχονται από τις παραδοσιακές αγορές που είναι το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρουμανία. Κληθείς να σχολιάσει την αυξημένη ροή Ισραηλινών ταξιδιωτών παρά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη Γάζα και τη Ράφα, ο κ.Πολυβίου ανέφερε ότι ο πόλεμος αποτελεί πια μέρος της κανονικότητας για τους Ισραηλινούς, ένα κομμάτι της ζωής τους. «Υπάρχει καθημερινά αριθμός πτήσεων από το Τελ Αβίβ προς τη Λάρνακα και αυτό συντείνει τα μέγιστα ώστε να παρατηρείται αυξημένη ροή επισκεπτών από την γειτονική χώρα. Ειδικά το τελευταίο δίμηνο, υπήρξε μία ανάκαμψη στην προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ.

 

 

Κάθε χρόνο η Λάρνακα φιλοξενεί κόσμο εξαιτίας των εκδηλώσεων για την γιορτή του Κατακλυσμού. Αυτό θα γίνει και φέτος», πρόσθεσε. Ο Μάριος Πολυβίου είπε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου οι τουριστικές κρατήσεις στη Λάρνακα και στην Κύπρο γενικότερα κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι εν’ όψει Ιουλίου και Αυγούστου, οι κρατήσεις είναι αρκετά πίσω συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2023. Σημείωσε, πάντως, ότι ο σύγχρονος ταξιδιώτης επιλέγει πλέον να προβαίνει σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τις διακοπές του, οπόταν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αλλαγή στον τρόπο που γίνονται οι κρατήσεις να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την κατάσταση τους προσεχείς μήνες.

Ξεκίνησε ο Κατακλυσμός

Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, ο Κατακλυσμός της Λάρνακας, ξεκίνησε χθες βράδυ, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πρώτης νύχτας να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλία με τους Σπύρο Σπυράκο, Πέτρο Ίμβριο, Στέλλα Γεωργιάδου και Γιώργο Δασκουλίδη. Το αποψινό (22/6) πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμούς κυπριακών χορών, μουσικά και χορευτικά προγράμματα και συναυλία με τον γνωστό Ελλαδίτη τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα. Αύριο Κυριακή (23/6) θα γίνουν οι παραδοσιακοί διαγωνισμοί κυπριακών ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιαττισμάτων.Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν τη Δευτέρα του Κατακλυσμού (24/6) με την μεγάλη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου. Οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό της Λάρνακας θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Ιουνίου.

Στην ελ. Αμμόχωστο

Εκδηλώσεις για την γιορτή του Κατακλυσμού θα γίνουν, ως είθισται,και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπου κι εκεί οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι αυξημένες (σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%) λόγω της μαζικής καθόδου Κυπρίων παραθεριστών. Στο λιμανάκι της Αγίας Νάπαςοι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ψες και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 24 του μήνα. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού, στην Αγ. Νάπα θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Ψαριού και το Φεστιβάλ Νερού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Γλυκερία, Στέλλα Κονιτοπούλου, Γιάννη Κρητικό, Πάνο Καλλίδη, Γιάννη Σοφίλλα και Σταυριάνα Κούτρα. Θα παρουσιαστούν, επίσης,προγράμματα με κυπριακούς, ελληνικούς και νησιώτικους χορούς, διαγωνισμοί λαϊκής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών και τσαττισμάτων. Στον Πρωταρά, και συγκεκριμένα στην παραλία του FigTreeBay,θα τραγουδήσει αύριο βράδυ η δημοφιλής τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου.

Send this to a friend