Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γυμνάσιο Δροσιάς: Συμμετοχή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ «Εμείς και ο κόσμος μας»
Γυμνάσιο Δροσιάς: Συμμετοχή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ «Εμείς και ο κόσμος μας»

Γυμνάσιο Δροσιάς: Συμμετοχή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ «Εμείς και ο κόσμος μας»

 

 

Στις 11 Ιουνίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Δροσιάς, καθώς και δύο εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στο ζωντανό πρόγραμμα του ΡΙΚ «Εμείς και ο κόσμος μας», με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο κ. Λουκά Χάματσο, όπου παρουσίασαν το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν με θέμα «Συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένωνμας από το 1974 μέχρι σήμερα». Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε από τους μαθητές/τριές μας με τη βοήθεια εκπαιδευτικών του σχολείου μας και με την τεχνολογική υποστήριξη λειτουργών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΠΙ «Καταγράφουμε τη Μνήμη».Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τον τρόπο που εργάστηκαν αλλά και για τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διαδικασία παραγωγής του ντοκιμαντέρ τους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής, ο κ. Λ. Χάματσος επικοινώνησε γραπτώς με το σχολείο μεταφέροντας  τις ευχαριστίες του αλλά και τα μηνύματα δεκάδων αποδήμων μας από την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή που έπαιρναν συγκινημένοι τηλέφωνο για να συγχαρούν τα παιδιά.

Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες: Γιώργο Συνέση Αυξεντίου Γ4, Μιχαήλ Άγγελο Ελευθερίου -Τόπακα Γ5,

 

Παύλο Αναστασιάδη Γ5, Μιχάλη Γεωργίου Γ2, Εύα Φραγκούλη Β5,

Σάββια Χρίστου Β5, Δημήτριο Φιλίππου Β5.

Το Γυμνάσιο ευχαριστεί θερμά τηνκ. Γιούλα Παναγιώτου, φιλόλογο ΒΔ, την κ. Ανδρονίκη Σωτηριάδη, φιλόλογο και τον κ. Χάρη Αριστοτέλους, καθηγητή Πληροφορικής, που ενθάρρυναν, στήριξαν και καθοδήγησαν τους/τις μαθητές/τριες.

Send this to a friend