Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρουσίαση του έργου «ανάπλασης των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής» στη Λάρνακα
Παρουσίαση του έργου «ανάπλασης των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής» στη Λάρνακα

Παρουσίαση του έργου «ανάπλασης των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής» στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει το έργο ανάπλασης κι ενοποίησης των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής, στο κέντρο της Λάρνακας. Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, στις 10.30π.μ., θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου, το οποίο εκτός από τις δύο πλατείες, θα περιλαμβάνει και ανάπλαση των δρόμων στην γύρω περιοχή.

Ταυτόχρονα, στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της εργοληπτικής εταιρείας «Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd» που κέρδισε τον διαγωνισμό.

 

Η παρουσίαση θα γίνει από τους μελετητές του έργου, το γραφείο «A. F. Modinos and S.A. Vrahimis Architects and Engineers». Η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης Λάρνακας και θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτικής Συνοχής ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού

——————————————–  

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Δήμος Λάρνακας είχε προκηρύξει τον αρχικό διαγωνισμό για το έργο αυτό στις 8 Νοεμβρίου 2023, ωστόσο η διαδικασία στέφθηκε με αποτυχία, διότι μόλις μία προσφορά υποβλήθηκε και αυτή κρίθηκε άκυρη. Βασικό πρόβλημα ήταν η χαμηλή εκτίμηση δαπάνης και ως εκ τούτου ο δήμος ακύρωσε τον αρχικό διαγωνισμό και προκήρυξε νέο με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 450 χιλιάδες ευρώ.

Η επαναπροκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 9 περασμένου Φεβρουαρίου, με την εκτίμηση της δαπάνης του έργου ν’ ανεβαίνει από τα 3,100,000 στα 3,550,000 ευρώ. Η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού προκάλεσε καθυστέρηση μερικών μηνών στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο

——————————————–

Το συμβόλαιο αφορά στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση του συστήματος όμβριων υδάτων και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Θα γίνει, επίσης, εξωραϊσμός και βελτιστοποίηση της περιοχής με αύξηση του πρασίνου, εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Το έργο αποτελεί φυσική συνέχεια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ – Φάση Β’». Με την υλοποίησή τους, τα δύο αυτά έργα αναμένεται να επιλύσουν τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ομαλή και ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων, παρέχοντας ταυτόχρονα διευκολύνσεις προς τα ΑμεΑ.

Στόχος του έργου είναι και η αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της γύρω περιοχής. Πέραν από τις δύο πλατείες, θα γίνει ολική αναμόρφωση στις οδούς Λουκή Ακρίτα, Ορφέως Γλάδστωνος (τμήμα), Ερμού (τμήμα), Κωνσταντίνου Καλογερά (τμήμα) και στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου (τμήμα).

 

 

 

 

 

Send this to a friend