Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Αυτοψία» Νικολέττου στο παλιό νοσοκομείο Παραλιμνίου
«Αυτοψία» Νικολέττου στο παλιό νοσοκομείο Παραλιμνίου

«Αυτοψία» Νικολέττου στο παλιό νοσοκομείο Παραλιμνίου

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις κτηριακές εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Παραλιμνίου, αντίκρισε ιδίοις ώμμασι ο νέος δήμαρχος Γιώργος Νικολέττος.

Συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Δερύνειας και Φρενάρους, ο κ. Νικολέττος επισκέφθηκε το παλιό νοσοκομείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και είδε την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου έπειτα και από το πρόσφατο συμβάν με την κατάρρευση μέρους της οροφής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι γυναίκας ασθενούς.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ.Νικολέττος τονίζει την ανάγκη όπως το πρόβλημα των πεπαλαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου Παραλιμνίου ν’ αντιμετωπιστεί δραστικά, αποτελεσματικά και προπαντός σύντομα.

Όπως αναφέρει, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, οι οποίοι επίσης επισκέφθηκαν τον χώρο, συμφώνησαν με την θέση του δήμου, ότι θα πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθούν τέτοια ατυχή κι επικίνδυνα, για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό, συμβάντα.

Ο Γ. Νικολέττος ανέφερε, ακόμα, ότι ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ασκεί πιέσεις για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη και οριστική επίλυση του προβλήματος. Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, τμήμα της οροφής του νοσοκομείου κατέρρευσε εν ώρα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, προκαλώντας πανικό σε εργαζόμενους και ασθενείς. Από την κατάρρευση τραυματίστηκε γυναίκα ασθενής, η οποία εκείνη την στιγμή βρισκόταν στον διάδρομο του νοσοκομείου.

Μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία κυρίως για προληπτικούς λόγους. Για καλή της τύχη ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός. Έπειτα από οδηγίες του ΟΚΥπΥ, ο χώρος έκλεισε προσωρινά για να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζόμενους και στους ασθενείς.

Οι πρωτοφανείς εικόνες από το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του νοσηλευτηρίου σίγουρα δεν περιποιούν τιμή για τον τομέα της Υγείας και την Κύπρο γενικότερα. Εργαζόμενοι στο παλιό νοσοκομείο Παραλιμνίου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι το κτήριο καταρρέει σιγά – σιγά, αλλά κανένα αρμόδιο τμήμα δεν είχε συγκινηθεί, μέχρι την κατάρρευση τμήματος της οροφής, ώστε να προβεί στις ανάλογες επιδιορθώσεις.

«Απαράδεκτο περιστατικό» χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την κατάρρευση τμήματος της οροφής του παλιού νοσοκομείου και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, τονίζοντας πως τέτοια συμβάντα δεν θα έπρεπε να καταγράφονται στα νοσηλευτήρια της χώρας μας εν έτη 2024.

Send this to a friend