Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Χίλια κλιματιστικά σε 50 σχολεία: Το χρονοδιάγραμμα σε high season και το κόστος
Χίλια κλιματιστικά σε 50 σχολεία: Το χρονοδιάγραμμα σε high season και το κόστος

Χίλια κλιματιστικά σε 50 σχολεία: Το χρονοδιάγραμμα σε high season και το κόστος

Χίλια περίπου κλιματιστικά θα τοποθετηθούν στα 50 πρώτα σχολεία μέχρι τις 10 Αυγούστου, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα των σχολικών εφορειών, ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία για το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, αναφέρθηκε στη διαδικασία εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία και τι πρέπει να γίνει ώστε να υλοποιηθεί ο τριετής σχεδιασμός του Υπουργείου.

Χίλια περίπου κλιματιστικά θα τοποθετηθούν στην πρώτη φάση στις 50 σχολικές μονάδες, αφού όπως υπολογίζεται, κατά μέσο όρο χρειάζονται 20 κλιματιστικά σε κάθε σχολείο

«Τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε θέσει για την τοποθέτηση των πλείστων κλιματιστικών είναι μέχρι 10 Αυγούστου. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το χρόνο ώστε με το χτύπημα του κουδουνιού τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμες και οι 50 σχολικές μονάδες με κλιματιστικά.»

Ερωτηθείς κατά πόσον θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Έλληνας εξηγεί ότι η σχολική εφορεία της Λεμεσού έθεσε deadline για έλεγχο και παραλαβή είναι στις 10 Αυγούστου.

«Δεν έπρεπε να συζητούμε αυτό το θέμα σήμερα, τα κλιματιστικά έπρεπε να ήταν από χρόνια στα σχολεία μας», επισημαίνει ο κ. Έλληνας.

Σχετικά με τον σχεδιασμό τριετίας, εξηγεί ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε άλλα 450 σχολεία που σημαίνει γύρω στα 47 εκατομμύρια, με τον κ. Έλληνα να προσθέτει ότι θα πρέπει να μπουν στον προϋπολογισμό και να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές εφορείες ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική απόφαση.

Εξέφρασε προβληματισμό σχετικά με τις εταιρείες που προμηθεύουν κλιματιστικά, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο που όλες είναι επιφορτισμένες λόγω του καλοκαιριού.

«Εύχομαι ότι μετά από 10 ημέρες θα έχουμε έστω και μια εταιρεία από τις δύο που είναι στον διαγωνισμό, να δείξει ενδιαφέρον και να ανταποκριθεί σωστά μέσα στα χρονοδιαγράμματα, μέχρι 10 Αυγούστου, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, σαν Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, να έχω σε αυτά τα 10 σχολεία κλιματιστικά.»

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει η ηλεκτρολογική αναβάθμιση, παράλληλα με την τοποθέτηση των κλιματιστικών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν. Σημείωσε ότι στα θερινά σχολεία υπάρχουν κλιματιστικά.

 

Send this to a friend