Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Θα κλείσουν και τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία την Παρασκευή;
Θα κλείσουν και τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία την Παρασκευή;

Θα κλείσουν και τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία την Παρασκευή;

Εξαιρούνται τα ιδιωτικά δημοτικά και νηπιαγωγεία από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για λουκέτο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή λόγω καύσωνα. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η παροχή air condition στο σύνολο, σχεδόν, των κτιριακών εγκαταστάσεων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, λειτουργεί αποτρεπτικά, για τη δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος για λήψη αντίστοιχων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 14/06/2024, ημέρα κατά την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) θα διακοπούν στις 10:45 π.μ..

Τονίζεται ότι, όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν. Οι απουσίες των παιδιών θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

 

Send this to a friend