Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το λιμάνι στις προτεραιότητες του Α. Βύρα
Το λιμάνι στις προτεραιότητες του Α. Βύρα

Το λιμάνι στις προτεραιότητες του Α. Βύρα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η διεκδίκηση ενός πιο αναβαθμισμένου ρόλου στις διεργασίες, για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης, θα είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του επανεκλεγέντα δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Σε δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο, ο κ. Βύρας είπε ότι το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας θα είναι ψηλά στην ατζέντα του νέου δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη Τετάρτη (12/6), θα συνέλθει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας προκειμένου να καταρτίσει την ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεργαστεί με λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με το μέλλον του λιμανιού και της μαρίνας. «Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να γίνει κάτι που δεν θα επιθυμεί η Λάρνακα», κατέστησε σαφές με νόημα.

Ο κ. Βύρας ευχαρίστησε τους δημότες που τον τίμησαν μ’ ένα υψηλό ποσοστό (67,7%) και υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν τα έργα και η ανάπτυξη της πόλης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι προκλήσεις της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλές, με δεδομένο ότι ο νέος Δήμος Λάρνακας θα περιλαμβάνει πλέον και τα δημοτικά διαμερίσματα Λιβαδιών και Ορόκλινης. «Έχουμε ευθύνη, όταν τελειώσει η θητεία μας, να παραδώσουμε μια Λάρνακα, συμπεριλαμβανομένων των Λιβαδιών και της Ορόκλινης, πολύ καλύτερη απ’ ότι ήταν όταν την παραλάβαμε», ανέφερε.

Συνεργασία με Άγγελο
——————————–
Ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε διπλά χαρούμενος και για την εκλογή του μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων, Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, στο πηδάλιο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας. Η επικράτηση του κ.Χατζηχαραλάμπους ήταν επίσης άνετη, εξασφαλίζοντας ποσοστό 63%.

Ο κ.Βύρας δήλωσε ότι θα ήταν «μισή δουλειά» αν εκλεγόταν ο ίδιος και δεν εκλεγόταν ως περιφερειάρχης ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες στην προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για το καλό της Λάρνακας (βλέπε υλοποίηση μεγάλων αντιπλημμυρικών καναλιών και άλλων έργων σ’ ευπαθείς περιοχές).

Από την πλευρά του, ο πρώτος Περιφερειάρχης Λάρνακας Α. Χατζηχαραλάμπους (αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου), δήλωσε ότι πρώτιστος στόχος του είναι η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού αυτοδιοίκησης και ακολούθως η υλοποίηση των στόχων για παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο ΕΟΑ Λάρνακας, θα στεγάζεται στα υφιστάμενα γραφεία των συμβουλίων αποχετεύσεων και υδατοπρομήθειας και σε τρίτο κτήριο που θα ενοικιαστεί, όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες αδειοδότησης της ανάπτυξης.

Το νέο δ.σ. Λάρνακας
——————————-
Αντιδήμαρχος Λάρνακας επανεξελέγη ο Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 43,4% (7.267 ψήφοι). Στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Λάρνακας,θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Από τον ΔΗΣΥ οι Ανδρέας Τταουξιής, Δημήτρης Τσαγγάρης, Άλκης Αναστασιάδης, Μαρία Χάμπου, Λούης Χριστοδουλίδης, Μίνως Κακουλής, Χριστίνα Ευαγγέλου, από το ΑΚΕΛ οι Γιάγκος Γιάγκου, Άννα Οκκά, Άντρη Ανδρέου, Άθως Καζαντζής, Ανδρέας Καυκαλιάς, Μόνικα Μελέκκη και Γιώργος Κωνσταντίνου, από το ΔΗΚΟ οι Παντελής Χειμωνίδης, Νικόλαος Διομήδους και Μιχαλάκης Μάλλας, από την ΕΔΕΚ ο Γιώ

ργος Ανδρέου, από την ΔΗΠΑ οι Άννα Σιάλαρου και Αντρέας Μορφίτης και από το ΕΛΑΜ οι Βαλεντίνος Αλαμάνγκος και Ανδρέας Καδής. Εξάλλου, στην Αραδίππου εξελέγη αντιδήμαρχος η Ευανθία Σάββα, στη Δρομολαξιά ο Γιάννος Ιωάννου, στα Π. Λεύκαρα ο Ευθύμιος Στρούθος και στην Αθηένου ο Αντώνης Τουλούπης.

Στην Ορόκλινη εξελέγη ο Νεόφυτος Φακοντής και στα Λιβάδια (χωρίς ανθυποψήφιο) ο Μάριος Αρμένης.

Στην Αγία Νάπα εξελέγη αντιδήμαρχος ο Αντώνης Χρίστου Γέριμου και στο Παραλίμνι ο Κλεάνθης Κουτσόφτας.

Send this to a friend