Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Το σπίτι του καλλιτέχνη Χαρούς”, ανεβάζει την παράσταση “Το φως της προσμονής”
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Το σπίτι του καλλιτέχνη Χαρούς”, ανεβάζει την παράσταση “Το φως της προσμονής”

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Το σπίτι του καλλιτέχνη Χαρούς”, ανεβάζει την παράσταση “Το φως της προσμονής”

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Το σπίτι του καλλιτέχνη Χαρούς”, ανεβάζει την παράσταση με τίτλο ” Το φως της προσμονής”, η οποία είναι αφιερωμένη στην Τουρκική Εισβολή του 1974.

“Με αφορμή τα πενήντα χρόνια που πέρασαν από την Τουρκική Εισβολή στην πατρίδα μας, ετοιμάσαμε αυτή την παράσταση με πρωταγωνιστές 25 μαθητές του Θεάτρου και της Μουσικής. Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη και συνολικά έχει διάρκεια 75 λεπτά. Το έργο είναι δράμα σε σενάριο και σκηνοθεσία Ειρήνης Χαρούς με πρωτότυπους συνδυασμούς διαλόγων και δραματοποιημένης ποίησης σε μοντέρνο σχεδιασμό στις σκηνικές εικόνες- βίντεο καθώς και στις χορογραφίες”.

Υπόθεση: Οι πρόσφυγες φεύγοντας πήραν ελάχιστα πράγματα, σφηνωμένα στη βαλίτσα μαζί με την προσμονή της επιστροφής χαραγμένη στην ψυχή τους. Οι ηθοποιοί εξιστορούν στους θεατές πως μέσα στο σκοτάδι του υπογείου που βρίσκονται ξεπροβάλλει ένα φως. Μιλούν για τον πόλεμο και τις συνέπειές του, τα αντικείμενα των παππούδων τους, τις ομορφιές του τόπου μας και εκφράζουν την ελπίδα του γυρισμού.


Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί συναυλία με γνωστά αλλά και νέα τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια αλλά και την διδασκαλία των τραγουδιών έχει αναλάβει η δασκάλα μουσικής, Άδα Ζένιου. Η μουσικός επίσης έχει συνθέσει την κεντρική μουσική υπόκρουση του έργου, καθώς και διάφορες άλλες συνθέσεις που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του θεατρικού. Η Άδα Ζένιου έχει γράψει επιπλέον στίχους και μουσική σε τραγούδια της συναυλίας. Στο θέατρο και την συναυλία επίσης παρουσιάζονται δραματοποιημένοι και μελωποιημένοι στίχοι Νίκου Χαρούς καθώς και ποίηση της Ειρήνης Χαρούς.

Συντελεστές
Σενάριο -Σκηνοθεσία: Ειρήνη Χαρούς
Καλλιτεχνική επιμέλεια -Διδασκαλία τραγουδιών: Άδα Ζένιου
Σκηνικά – Χορογραφίες: Ειρήνη Χαρούς
Φωτισμοί -ηχοληψία: Μιχάλης Πατσιάς
Audio& Video editing : V studio
music production by Βαλεντίνος Βαλιαντή
Σχεδιασμός πρόσκλησης: Ευδοκία Χαρίτου

9 Ιουλίου 2024 στις 19:30.
Δημοτικό θέατρο “Πεύκιος Γεωργιάδης”
Λύκειο Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος “.

Send this to a friend