Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Τι ισχύει με το ασυμβίβαστο και το όριο θητείων για Δημάρχους και Αντιδημάρχους
Τι ισχύει με το ασυμβίβαστο και το όριο θητείων για Δημάρχους και Αντιδημάρχους

Τι ισχύει με το ασυμβίβαστο και το όριο θητείων για Δημάρχους και Αντιδημάρχους

Ασυμβίβαστο και περιορισμός θητειών, είναι μόνο λίγα από όσα αλλάζουν με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, να μιλά για το νομικό, αλλά κυρίως για το ηθικό σκέλος.

Ο Ανδρέας Βύρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που εντοπίζεται ασυμβίβαστο. Με βάση το νόμο, δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος Ημικρατικού Οργανισμόυ και ταυτόχρονα μέλος Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο όπως εξήγησε

«Η νομοθεσία δεν το απαγορεύει ούτε στους Δημάρχους ούτε στους Αντιδημάρχους»

Κατά τον ίδιον, πρέπει να τεθεί ψηλά στο ενδιαφέρον το ηθικό σκέλος του ασυμβίβαστου, καθώς δεν μπορεί να συμμετέχει κάποιος σε αποφάσεις που έχει συμφέρον ή ενδιαφέρον με τις επαγγελματικές του ιδιότητες.

Αναφορικά με το όριο θητειών, αυτό με το νόμο καθορίζεται μέχρι τις τρεις.

Τονίζοντας πως και στις δυο περιπτώσεις, αυτές του ασυμβίβαστου και του ορίου θητειών, οι Δήμοι είναι θετικοί σε οποιεσδήποτε επαναξιολογήσεις, αλλά θα πρέπει να αγγίζει όλους τους θεσμούς.

«Ο βουλευτής είναι σωστό να έχει δεύτερη δουλειά και ο δήμαρχος όχι; Αν πρέπει κάποτε να αγγίξουμε κάποια πράγματα στον τόπο, να τα αγγίξουμε για όλα»
Πηγή: alphanews

Send this to a friend