Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα προβλήματα στο λιμάνι της Λάρνακας, αυτή τη φορά με τους οδηγούς φορτηγών
Νέα προβλήματα στο λιμάνι της Λάρνακας, αυτή τη φορά με τους οδηγούς φορτηγών

Νέα προβλήματα στο λιμάνι της Λάρνακας, αυτή τη φορά με τους οδηγούς φορτηγών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (10/6) οι οδηγοί φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούνται ως προς την διεκπεραίωση των εργασιών τους, μετά τη διακοπή της σύμβασης με την Kition και την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού από την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ).

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τον οδηγών Ελενόδωρος Ελενοδώρου, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για τους οδηγούς, καθότι, όπως είπε, υποχρεώνονται να μένουν για ώρες στο λιμάνι και να κινδυνεύουν με την επιβολή βαριών χρηματικών προστίμων. «Το πρόβλημα ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διαχείριση η Αρχή Λιμένων.

Και τούτο, διότι η ΑΛΚ δεν διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα και αναγκάζεται να συνάψει συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή της δουλειάς να είναι γίνεται με αργούς ρυθμούς. Οι οδηγοί φορτηγών αναμένουν με τις ώρες για να δουλέψουμε.

Σήμερα έχει τρία πλοία με σιτηρά στο λιμάνι, αλλά πρέπει να ζυγίζουμε μόνο σε μία ζυγαριά, επειδή οι άλλες δύο ανήκουν στην Kition Ocean Holdings και η εταιρεία δεν τις παραχωρεί στην Αρχή Λιμένων για να τις χρησιμοποιεί» ανέφερε ο κ. Ελενοδώρου, προσθέτοντας πως οι οδηγοί είναι αγανακτισμένοι εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος των οδηγών φορτηγών είπε, ακόμα, ότι καθημερινά καταφθάνουν στο λιμάνι γύρω στα 40 φορτηγά και όλοι οι οδηγοί περιμένουν μία ζυγαριά…

Όπως εξήγησε, με τόσο αργούς ρυθμούς, υπάρχουν οδηγοί που εργάζονται μέχρι τα μεσάνυχτα. Κατήγγειλε, επίσης, ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν οδηγοί φορτηγών που δούλεψαν 28 ώρες συνεχόμενες. «Αν μας κάνουν κάποιο έλεγχο, το πρόστιμο που θα μας επιβληθεί θα είναι πολύ μεγάλο, διότι οκτώ ώρες πρέπει να εργαζόμαστε.

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί κινδυνεύουν να χάσουν και την άδειά τους», κατέληξε. Οι οδηγοί θ’ απέχουν από τις εργασίες τους μέχρι να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

 

Send this to a friend