Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Εκπαιδευτική Εκδρομή του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών – Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές Ανακαλύψεις των Μαθητών στην Κρήτη (βίντεο)
Εκπαιδευτική Εκδρομή του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών – Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές Ανακαλύψεις των Μαθητών στην Κρήτη (βίντεο)

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών – Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές Ανακαλύψεις των Μαθητών στην Κρήτη (βίντεο)

 

 

Η Εκπαιδευτική Σχολική Εκδρομή του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στην Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, πρόσφερε στους μαθητές μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι μαθητές έμειναν στο Ηράκλειο, το οποίο αποτέλεσε τη βάση τους για την εξερεύνηση του νησιού. Η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού, μαζί με τα εντυπωσιακά τοπία, αποτέλεσαν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Αυτές οι επισκέψεις τους επέτρεψαν να δουν από κοντά τα ιστορικά μνημεία και να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πραγματικότητα. Επίσης, επισκέφθηκαν τους τάφους και το σπίτι των Βενιζέλων, μαθαίνοντας για την ιστορία και την κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και το σπίτι του Ελ Γκρέκο, ερχόμενοι σε επαφή με την τέχνη και τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου.

 

Η συμμετοχή τους σε μια παραδοσιακή Κρητική βραδιά, οι περιηγήσεις στις παλιές πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων, και οι γευστικές εμπειρίες της κρητικής κουζίνας, ενίσχυσαν την πολιτιστική τους ευαισθητοποίηση και την εκτίμηση για την πολυπολιτισμική κληρονομιά του νησιού.

Η εκδρομή καλλιέργησε επίσης δεξιότητες ομαδικής εργασίας και κριτικής σκέψης μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες και ξεναγήσεις. Οι μαθητές ανέπτυξαν την αυτοπεποίθηση και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, έμαθαν να διαχειρίζονται τον χρόνο τους και να αναλαμβάνουν ευθύνες, ενισχύοντας την αυτοδυναμία τους.

Τέλος, η εκδρομή τόνισε τη σημασία της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την επαφή με τη φυσική ομορφιά της Κρήτης και την κατανόηση της ανάγκης για διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Εκπαιδευτική Σχολική Εκδρομή στην Κρήτη ήταν μια ανεκτίμητη εμπειρία που ενίσχυσε την ολιστική ανάπτυξη των μαθητών, προσφέροντάς τους πολύτιμες δεξιότητες και εμπειρίες ζωής. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για την υποστήριξη και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την άρτια διοργάνωση της εκδρομής.

Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό πρακτορείο SKYLAB TRAVELS LTD για τις διευθετήσεις που αφορούσαν την υλοποίηση του προγράμματος, όπως τα αεροπορικά εισιτήρια, τα λεωφορεία, τη διαμονή σε ξενοδοχείο και τις ξεναγήσεις. Η συνεργασία μας ήταν άψογη.

Επιπλέον, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους γονείς των μαθητών μας για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους. Η εμπιστοσύνη και η συνδρομή τους ήταν καθοριστικές για την υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής. Χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή τους, η εκδρομή δεν θα είχε στεφθεί με τόση επιτυχία.

https://youtu.be/DlQQuPkb5s8?si=kKDwzXRndLPqfrzq

 

 

 

Send this to a friend