Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ανακηρύχθηκαν οι έξι Ευρωβουλευτές
Ανακηρύχθηκαν οι έξι Ευρωβουλευτές

Ανακηρύχθηκαν οι έξι Ευρωβουλευτές

Ανακηρύχθηκαν το πρωί της Τρίτης τα έξι νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Ελίκκος Ηλία, πραγματοποίησε την τελετή ανακήρυξης των υποψηφίων στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”.

Στη σκηνή ανέβηκαν οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές και ο Γενικός Έφορος Εκλογών, ο οποίος προέβηκε στην επίσημη ανακήρυξή τους.

Ο κ. Ηλία ανέφερε ότι μετά την ψηφοφορία, που διεξήχθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετά τη συγκέντρωση και κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και τη διενέργεια της κατανομής εδρών έχουν παραχωρηθεί οι ακόλουθες έδρες στους πιο κάτω συνδυασμούς/μεμονωμένους υποψηφίους:

Ο ΔΗΣΥ πήρε μία έδρα στην πρώτη κατανομή και μία έδρα στη δεύτερη κατανομή, σύνολο 2 έδρες. Το ΑΚΕΛ-Κοινωνική Συμμαχία πήρε μία έδρα στην πρώτη κατανομή. Ο Φειδίας Παναγιώτου πήρε επίσης μία έδρα στην πρώτη κατανομή.

Στη δεύτερη κατανομή, πήρε μία έδρα το ΕΛΑΜ και μία έδρα το ΔΗΚΟ.

Ο κ. Ηλία, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νόμο, οι έδρες που παραχωρούνται σε κάθε συνδυασμό καταλαμβάνονται από τους υποψήφιους του συνδυασμού που έχουν συγκεντρώσει κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση ισοψηφίας η έδρα παραχωρείται με κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφισαν.

Σύμφωνα με την κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησής τους, ως εκλεγέντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ελίκκος Ηλία, Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακήρυξε τους:

1. Παναγιώτου Φειδείας, 2. Φουρλάς Λουκάς-ΔΗΣΥ, 3. Γεωργίου Γιώργος-ΑΚΕΛ-Κοινωνική Συμμαχία, 4. Χατζηπαντέλα Μιχάλης-ΔΗΣΥ, 5. Μαυρίδης Κώστας-ΔΗΚΟ, 6. Γεάδη Γεάδης-ΕΛΑΜ.

Send this to a friend