Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Συνθήκες Σαχάρας στα εκλογικά κέντρα – Με ζαλάδα λόγω ζέστης εργαζόμενοι
Συνθήκες Σαχάρας στα εκλογικά κέντρα – Με ζαλάδα λόγω ζέστης εργαζόμενοι

Συνθήκες Σαχάρας στα εκλογικά κέντρα – Με ζαλάδα λόγω ζέστης εργαζόμενοι

 

 

Ψήθηκαν οι εργαζόμενοι των εκλογικών κέντρων, αφού επικράτησαν συνθήκες Σαχάρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της απουσίας κλιματισμού. Αρκετά παράπονα εκφράστηκαν στο philenews, με τους εργαζομένους να μας καταγγέλλουν αφόρητες καταστάσεις. Μάλιστα κάποιοι ζαλίστηκαν εξαιτίας της θερμικής καταπόνησης όλων αυτών των ωρών στις κάλπες.

Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε ότι οι συνθήκες ήταν τραγικές στις σχολικές αίθουσες που δεν υπήρχε κλιματισμό. Κάποια από τα εκλογικά κέντρα λειτούργησαν μόνο με ανεμιστήρα, ενώ υπήρξαν και ακόμη πιο άτυχοι, οι οποίοι δεν είχαν κανένα μέσο για να δροσίζονται.

Σε μια περίπτωση, εργαζόμενος εκλογικού κέντρου στη Λευκωσία μας ανέφερε ότι έχουν ιδρώσει και τα ρούχα, πλέον, είναι κολλημένα πάνω τους. Είναι αβάστακτα, νιώθουν εξάντληση, ορισμένοι έχουν δύσπνοια, ενώ κάποιοι είχαν ακόμη και ζαλάδα.

 

Από άλλο εκλογικό κέντρο, μας αναφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι με δυσκολία μπορούσαν να ανταποκριθούν έχοντας μόλις έναν ανεμιστήρα, ενώ το θερμόμετρο έδειχνε σχεδόν 40 βαθμούς όταν ο ήλιος γύρισε προς την αίθουσα. Υπάλληλος, μάλιστα, εγκατέλειπε το πόστο του και μετέβαινε σε υποστατικό για να εφοδιάσει το κέντρο με κρύο νερό και να δροσιστούν. «Ψηνόμαστε στο εκλογικό κέντρο», μας υπογράμμισε.

Σε αρκετές περιπτώσεις εκφράστηκαν παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στα εκλογικά κέντρα, έχουν παιδιά που φοιτούν τις υπόλοιπες μέρες στα εν λόγω σχολεία. Εξέφρασαν, λοιπόν, πλήθος παραπόνων για αυτό που βιώνουν τα παιδιά τους θερινούς μήνες αλλά και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο.

«Αυτό που βιώνουμε εμείς σήμερα, δυστυχώς το ζουν τα παιδιά μας, όταν τα στέλνουμε να μάθουν γράμμα. Είναι αφόρητο να βρίσκεσαι σε αυτές τις αίθουσες με 40 και 44 βαθμούς», υπογραμμίστηκε.

Πηγή: philenews

Send this to a friend