Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια Λάρνακας
Αρχίζει ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια Λάρνακας

Αρχίζει ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το μεγάλο έργο που αφορά την ανάπλαση των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια. Ένα έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα πλημμυρών στην περιοχή.

Ο Δήμος Λιβαδιών, ο οποίος από τον ερχόμενο Ιούλιο θ’ αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του διευρυμένου Δήμου Λάρνακας, υπέγραψε το συμβόλαιο με τον επιτυχόντα προσφοροδότη – εργολάβο, την εταιρεία Iacovou Brothers Construction Ltd, για τις κατασκευαστικές εργασίες σε σχέση με το πρώτο μεγάλο κοινό έργο. που θα υλοποιηθεί από τον νέο δήμο, ο οποίος θα προκύψει από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο σχετικός διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον Δήμο Λάρνακας και όχι από τον Δήμο Λειβαδιών, καθότι οι δύο υπό αναφορά τοπικές αρχές θα ενοποιηθούν μαζί με την Ορόκλινη.

Η ανάπλαση των αντιπλημμυρικών καναλιών αποτελεί χρόνιο αίτημα των Λιβαδιών, διότι αφενός θα θωρακίσει την οικιστική περιοχή από τις πλημμύρες και αφετέρου θα αναβαθμίσει την περιοχή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα προς τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας κι ευρύτερα την υποβαθμισμένη περιοχή των πρώην διυλιστηρίων και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.

Τ’ όλο έργο αναμένεται να κοστίσει πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.044.000,00 + Φ.Π.Α.) και αποσκοπεί στην αναβάθμιση και βελτίωση της ικανότητας του υφιστάμενου αντιπλημμυρικού καναλιού, στο οποίο απορρέει σημαντική ποσότητα όμβριων υδάτων, ούτως ώστε να διοχετεύει τις πλημμυρικές παροχές από την ενδοχώρα προς τη θάλασσα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη Ιουνίου και θα διαρκέσουν 15 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η μελέτη του έργου προτείνει, επίσης, μια σειρά από εξωραϊστικά έργα (Β΄ φάση), τα οποία, όμως, θα γίνουν σε κατοπινό στάδιο.

Τα έργα αυτά αφορούν χώρους πεζοπορίας, ποδηλατοδρομίας, δρόμους για τροχάδην, χώρους ενδιάμεσης στάσης καθώς και χώρους εποχιακών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για έργα που θα συνδέσουν την περιοχή Λιβαδιών με τον παραλιακό πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, ο οποίος ήδη είναι κατασκευασμένος παράλληλα με τον παραλιακό αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

Send this to a friend