Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Βόμβες Καραπατάκη: “Σε 1-2 χρόνια πρέπει να αναλάβει κάποιος νέος” (ατάκες για ΑΠΟΕΛ, Τόνγκια, Ρόκα)
Βόμβες Καραπατάκη: “Σε 1-2 χρόνια πρέπει να αναλάβει κάποιος νέος” (ατάκες για ΑΠΟΕΛ, Τόνγκια, Ρόκα)

Βόμβες Καραπατάκη: “Σε 1-2 χρόνια πρέπει να αναλάβει κάποιος νέος” (ατάκες για ΑΠΟΕΛ, Τόνγκια, Ρόκα)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Kick Off» της Cablenet με την Άντρεα Καφά ήταν ο Άντρος Καραπατάκης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Ο απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε: «Πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην Ευρώπη, όπως και στο πρωτάθλημα, και έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και για εμάς ήταν αποτυχία. Μετά όπως εξελίχθηκε η χρονιά ίσως ήταν η καλύτερη της ιστορίας μας. Χάσαμε το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική, αλλά μάθαμε πάρα πολλά. Συνεχίζουμε όμως στην επόμενη μέρα».

Τι μάθατε από την εμπειρία σας φέτος; «Μάθαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Με πολύ περιορισμένο μπάτζετ σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας καταφέραμε να φτάσουμε ως εκεί».

Για τον κόσμο πριν από τον τελικό με ΑΠΟΕΛ: «Αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές. Μου είπε η γυναίκα μου εκείνη τη μέρα… πώς μπορείς να φύγεις από την ΑΕΚ μετά από αυτό και ήταν συγκινητικό».

Εάν έφευγε πιο νωρίς ο Όλτρα θα ήταν διαφορετική τα δεδομένα; «Δεν ήταν εύκολο να φύγει ο Όλτρα διότι πέτυχε πολλά με την ομάδα την περασμένη σεζόν. Δεν μπορείς να ξέρεις εκείνη τη στιγμή τι θα γινόταν, μπορεί ο Μπεν Σιμόν να μην ήταν διαθέσιμος».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος προσπαθεί για το καλύτερο και θέλει να πάει καλά. Είναι περιορισμένος αριθμός από αυτούς που κάνουν κριτική. Όταν νικάει η ομάδα όλα είναι καλά, αλλά όταν όχι παίρνω μηνύματα, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα.

Για τη διοίκηση: «Δεν έχουμε πρόβλημα στη διοίκηση και έχουμε καλό κλίμα. Δεν προσπαθεί ο ένας να φάει τον άλλο. Παλιούς παράγοντες τους παίρνω τηλέφωνο και μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να μαζέψω και 150 χιλιάδες για παράδειγμα. Έχουμε αρκετές χιλιάδες τακτικούς, αλλά και αυτούς που είναι εκεί μόνο στα καλά. Όλα όσα κάνουμε είναι για την πόλη και την ομάδα μας. Εγώ ανέλαβα όταν δεν θα υπήρχε ΑΕΚ και δεν το δεχόμουν ως Σκαλιώτης και ήταν ο λόγος που ξεκίνησα».

Για την Ευρώπη και το ματς με Ντνίπρο: «Έχουμε κάνει 10 σεζόν και τις 8 είμαστε Ευρώπη και ομίλους σε κάποιες από αυτές. Ήταν εξαιρετική η εμπειρία πρόπερσι. Θα κάνουμε προσπάθεια να μπούμε στους ομίλους και αυτός είναι ο στόχος. Σε εκείνο το ματς είδα όσους Σκαλιώτες είδα ποτέ στη ζωή μου. Όταν είδαμε στο αεροδρόμιο ότι κληρωθήκαμε με τη Γουέστ Χαμ ξέραμε ότι είναι δύσκολο, αλλά ήταν μια εμπειρία. Μπορούμε να ξανά κάνουμε τέτοια πορεία και το θέλουμε».

Για την γνωριμία με Τσάβι Ρόκα: «Πριν 10 χρόνια είχε έρθει στην Κύπρο. Μέσα από μία ώρα συζήτησης είπα ότι αυτός είναι ο άνθρωπος μας. Πρώτα από όλα θέλω να είναι σωστός σαν άνθρωπος και το είδα στον Τσάβι. Αποφάσισε μετά από μέρες και ξεκινήσαμε πολύ καλά και σε προσωπική σχέση. Επαγγελματικά έχουμε πολλές διαφωνίες διότι είμαι λίγο δύσκολος, ειδικότερα στην αρχή, αλλά είναι εξαιρετικός. Έχω πολύ καλή άποψη στον άνθρωπο Ρόκα και η δουλειά του στην ομάδα είναι εξαιρετική. Μετά από 4 χρόνια αποφάσισε να φύγει για κάτι το διαφορετικό. Μετά επέστρεψε, αφού τον προσέγγισα, μέσα σε 5′ είπε το ναι. Μία φορά την εβδομάδα μιλάμε, του δίνω το μπάτζετ και αυτός το διανέμει όπως θέλει. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και όταν του έκαναν άδικα πόλεμο εγώ βγήκα μπροστά. Είπα ότι ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας και γι’ αυτό τον υποστήριξα. Γι’ αυτό είπα εάν τον διώξετε τον Ρόκα θα φύγω και εγώ. Διαχειρίζεται τα λεφτά που του δίνω σαν να είναι δικά του λεφτά και γι’ αυτό τον σέβομαι».

Μεταγραφές που ξεχώρισε από τον Ρόκα: «Μπορεί να έφερε 100 παίκτες και οι 95 να ήταν επιτυχημένοι. Φλοριάν, Λαρένα, Τρισκόφσκι, δεν θέλω να πω άλλους γιατί θα αδικήσω πολλούς».

Για τον Μπεν Σιμόν: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία του στην ομάδα από την αρχή μάλιστα. Είχαμε αποφασίσει να τον ανανεώσουμε. Θα περιμέναμε όμως μέχρι το τέλος της σεζόν, να κάνουμε μαζεμένες προτάσεις σε όλους. Θέλαμε να είναι επικεντρωμένοι στο στόχο. Στην πορεία ήρθε η πρόταση από το Ισραήλ και βρεθήκαμε σπίτι μου. Του είπα και εγώ αν ήμουν θα πήγαινα. Είχε πρόταση για συμβόλαιο 4 χρόνια με πολύ καλύτερα λεφτά που εμείς δεν μπορούσαμε με τίποτα να κάναμε. Του είπα όμως να την βάλει στο πλάι για να πετύχουμε το στόχο και δεν είχα αμφιβολία ότι θα φερθεί σαν επαγγελματίας. Δεν τα καταφέραμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το νέο προπονητή Φεράντο: «Είναι επιλογή του Τσάβι Ρόκα. Είναι νεαρός με εμπειρία, δούλεψε στο εξωτερικό, είναι γνώριμος του πρωταθλήματος και όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Για τον Τρισκόφσκι και την πρόταση που του έγινε: «Ο Ιβάν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος για 8 χρόνια στην ομάδα. Σκόραρε ιστορικά γκολ και μας έδωσε πολλά. Έφτασε σε μια ηλικία όμως που μπορεί να μην μπορεί να ανανεώσει. Του προσφέραμε ένα άλλο πόστο στην ομάδα στις ακαδημίες για να αναπτύσσει τους νεαρούς μέχρι να βγάλει προπονητικό δίπλωμα. Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα το συζητούσαμε. Νομίζω ότι θέλει να δει εάν μπορεί να προσφέρει ακόμα ένα χρόνο αγωνιστικά και μου φάνηκε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την πρότασήμας».

Για τον Πονς: «Του κάναμε πρόταση. Το σκέφτεται να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα και περιμένουμε απάντηση».

Για τον Τόνγκια: «Δεν πιστεύω ότι “παίζει” ρόλο το ότι έπεσε κατηγορία η ομάδα του Τόνγκια. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα πληρώσουμε τη ρήτρα του και βέβαια εάν ο παίκτης θέλει περισσότερα λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να του τα δώσουμε».

Για τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ: «Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ και ίσως το πιο τίμιο πρωτάθλημα στην ιστορία. Είχαμε εξαιρετικές διαιτησίες όλη την σεζόν. Εμείς φταίμε για το παιχνίδι με την Ανόρθωση και απογοητευτήκαμε. Είχαμε την ευκαιρία στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά έγινε αυτό που έγινε στο τέλος».

Για το μπάτζετ: «Ο προϋπολογισμός ο περσινός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία μας και του χρόνου θα συνεχίζουμε στα ίδια επίπεδα».

Για τους επενδυτές: «Είχα μια περίπτωση επενδυτή στην ΑΕΚ, αλλά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία και… ναυάγησε. Κανένας δεν είναι επενδυτής στην Κύπρο γιατί βάζεις τα λεφτά και τα χάνεις. Είτε βάζεις λεφτά για προβολή είτε αγαπάς την ομάδα σου και το κάνεις. Πάνε σε μικρές ομάδες λόγω του κόσμου και για να μην έχουν την πίεση».

Για το πότε πιστεύει ότι θα σταματήσει: «Δεν βλέπω τον εαυτό μου παραπάνω από 1-2 χρόνια. Πρέπει να αναλάβει κάποιος νέος. Πιστεύω πρέπει να βρεθεί κάποιος νεαρός που θα τον στηρίξουμε για να γίνει η αλλαγή. Είμαι την άποψης ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια πρέπει να γίνεται μία αλλαγή. Το σκέφτηκα πάρα πολύ αρκετές φορές. Η ΑΕΚ είναι σε μια φάση που μπορεί να το κάνει γιατί έχει εισόδημα και δεν είνα δύσκολο να κάνεις πορεία με κάποιο που θα βάζει πιο λίγα λεφτά»..

Send this to a friend