Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η Αστυνομία θέλει να “κόψει” το γήπεδο και του χρόνου στους οπαδούς
Η Αστυνομία θέλει να “κόψει” το γήπεδο και του χρόνου στους οπαδούς

Η Αστυνομία θέλει να “κόψει” το γήπεδο και του χρόνου στους οπαδούς

Την επιστροφή των φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα σηματοδοτεί η νέα ποδοσφαιρική περίοδος, καθώς όπως ενημέρωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι θα μπορούν και πάλι να πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους. Την ίδια ώρα όπως σημείωσε η ΚΟΠ θα κωδικοποιηθούν οι ποινές στις οποίες πλέον θα υπάρχει και η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε ομάδες που ο κόσμος τους διαπράττει επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:


Για την άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Έγινε μια συνάντηση με την ΚΟΠ στο αρχηγείο της αστυνομίας για το θέμα. Η συνάντηση έγινε στις 8 Μαΐου και εμείς ήμασταν υπέρ της συνέχισης του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών. Αυτή είναι η θέση μας. Το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε».

Γιατί υπάρχει αυτή η θέση απ’ την αστυνομία: «Είναι μέτρο που λειτούργησε και δεν είχαμε παρατράγουδα με την υλοποίηση του. Η μοναδική εξαίρεση που υπήρξε πλην του τελικού, ήταν ένας άλλος αγώνας κυπέλλου που είχε παρατράγουδα».

Αν αυτή είναι η λύση; «Η προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του κόσμου. Είδαμε νεαρό παιδί να τυλίγεται στις φλόγες, αστυνομικούς να τραυματίζονται και πολλά άλλα. Προτιμούμε να υπάρξει η εφαρμογή του μέτρου που απέδωσε».

Για την απόφαση της ΚΟΠ: «Φυσικά η ΚΟΠ αποφασίζει, όμως η αστυνομία είναι σημαντικό κομμάτι και θα έπρεπε να ρωτηθούμε πριν ληφθεί απόφαση ή έστω να ενημερωθούμε νωρίτερα. Ενδεχομένως στις επόμενες μέρες να υπάρξουν κάποιες συναντήσεις και θα δούμε».

Για την κωδικοποίηση και αυστηροποίηση των ποινών από πλευράς ΚΟΠ: «Να σας θυμίσω πως την περσινή σεζόν είχαμε βάλει την πρόταση σαν αστυνομία, ομάδες των οποίων οι οπαδοί τους είχαν προχωρήσει σε παρατράγουδα να μην μπορούν να έχουν οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έγινε αυτό και ύστερα ήρθε το μέτρο με την ολική απαγόρευση».

Ποια μέτρα εφάρμοσε η αστυνομία: «Προχωρήσαμε με κάποια μέτρα. Βάλαμε αστυνομικούς στις εισόδους για έρευνες, έστω κι αν αυτό ήταν δουλειά των επιτηρητών, ενώ δημιουργήσαμε και δυο αντιοχλαγωγικές μονάδες. Είναι επίσης το θέμα του νάρκοτεστ που θα πρέπει να δούμε σε περίπτωση που ψηφιστεί η νομοθεσία».

Για τα στάδια και την επιθεώρηση της: «Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης όλων των σταδίων που καταγράφονται όλα τα θέματα των γηπέδων συντάσσεται μια έκθεση που θα πάει στην αρχή αδειοδότησης σταδίων που θα εγκρίνει ή όχι την χρήση ενός σταδίου. Δεν είναι όμως μόνο θέμα αστυνομίας. Υπάρχουν οι σύλλογοι, τα στάδια, οι ομοσπονδίες κι όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούν ώστε να σταματήσουν τα παρατράγουδα».

Για το γεγονός πως δεν υπήρχαν επεισόδια στο κύπελλο: «Βοήθησαν πολλά δεδομένα ώστε να μην γίνει κάτι. Η μια ομάδα δεν είχε τόσο κόσμο και δεν έχει παρελθόν με παρατράγουδα, το ημίχρονο ήταν στο 3-0 και έτσι οι οπαδοί της μιας ομάδας άρχισαν να φεύγουν. Γενικότερα δεν λέω πως θα υπήρχαν επεισόδια όμως αξιολογούνται όλα».

Πηγαίνει η βία εκτός γηπέδων: «Είχαμε κάποια περιστατικά κυρίως κοντά σε χώρους που πηγαίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί τα γνωστά ΣΥ.ΦΙ. Αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες πάντοτε. Είχαμε κλείσει δυο τέτοια υποστατικά με δικαστική απόφαση. Η αστυνομία κάνει τα πάντα».

Για το γήπεδο στην Περιστερώνα: «Δεν θα πρέπει να συγκεντρώνεται κόσμος εκτός γηπέδου. Δεν έχω λεπτομέρειες επί τούτου».

Send this to a friend