Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Σε επέκταση ωραρίου εργοθεραπευτών για παιδιά προχωρά ο ΟΚΥπΥ
Σε επέκταση ωραρίου εργοθεραπευτών για παιδιά προχωρά ο ΟΚΥπΥ

Σε επέκταση ωραρίου εργοθεραπευτών για παιδιά προχωρά ο ΟΚΥπΥ

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πολιτών και ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας της χώρας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)  προχώρησε σε εφαρμογή και απογευματινού ωραρίου για τους εργοθεραπευτές του Κέντρου Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών (NDD) και του Κέντρου Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης (ΚΕΠΨΥΠΑ ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από τις 19 Ιουνίου 2024 και κάθε Τετάρτη, οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τους εργοθεραπευτές των 2 αυτών Kέντρων,  από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα.

Το Κέντρο για Παιδιά με Νευροαναπτυξιακές Δυσκολίες (NDD), αναφέρεται, δημιουργήθηκε κι έχει ως αποστολή τόσο την παροχή πολύ-επίπεδης φροντίδας σε παιδιά πρώιμης ηλικίας μέχρι 7 ετών τα οποία αντιμετωπίζουν Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές και ιδιαίτερα τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, όσο και τη στήριξη και σωστή καθοδήγηση των οικογενειών τους.

Μέσω του Κέντρου, προσφέρονται αξιολογήσεις και θεραπείες από εξειδικευμένη διεπαγγελματική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή και Νοσηλευτικό Λειτουργό Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι έτυχαν συστηματικής εξειδικευμένης εκπαίδευσης, λειτουργούν ομαδικά και συνεργάζονται άμεσα εντός του ίδιου χώρου.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία του εν λόγω Κέντρου έχει συντείνει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Ενημέρωσης στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ψυχοεκπαίδευση του κοινού όσον αφορά τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές και ιδιαίτερα τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Το Κέντρο, σημειώνεται, είναι μοναδικό στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΔΥΨΥ) / ΟΚΥΠΥ και αποτελεί πρότυπο καλής πρακτικής όσον αφορά την έγκαιρη και έγκυρη αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτικές παρεμβάσεις παιδιών που δύνανται να βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Το Κέντρο Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης (ΚΕΨΥΠΑ) παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης σε παιδιά, έφηβους μέχρι 17 ετών και τις οικογένειές τους. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν επίσης το οικογενειακό περιβάλλον και το σχολικό πλαίσιο. Στο τμήμα παραπέμπονται παιδιά και έφηβοι που αντιμετωπίζουν ήπιες εώς και πολύ σοβαρές ψυχολογικές – ψυχοκοινωνικές – ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.

Το Κέντρο αναπτύσσει τις δραστηριότητες που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, εκπαίδευση   και έρευνα και είναι στελεχωμενο από διεπαγγελματική ομάδα η οποία περιλαμβάνει Παιδοψυχίατρους, Κλινικούς Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτή και Νοσηλευτικούς Λειτουργούς Ψυχικής Υγείας

Για διευθέτηση ραντεβού το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα που ακολουθούν: 22284730 – 22847000

ΚΥΠΕ

Send this to a friend