Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκδήλωση διαμαρτυρίας από Παγκύπριο Σύνδεσμο Θαλασσίων Αθλημάτων
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από Παγκύπριο Σύνδεσμο Θαλασσίων Αθλημάτων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από Παγκύπριο Σύνδεσμο Θαλασσίων Αθλημάτων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας, πραγματοποίησε το πρωί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, καταγγέλλοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για «ετσιθελική συμπεριφορά» όσον αφορά την εξέταση προσφορών για εξασφάλιση άδειας λειτουργίας για το 2025.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, ανέφερε ότι «για ακόμα μια χρονιά και με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ζούμε τα αδιανόητα αφού για 40 και πλέον χρόνια δεν περνά ούτε ένας χρόνος που κάποιοι τοπικοί άρχοντες με το έτσι θέλω, αποφασίζουν και καταδικάζουν ζωές και οικογένειες ανθρώπων, οι οποίοι ανάλωσαν τη ζωή τους στο να προσφέρουν στον τουρισμό και τους φιλοξενούμενους της Κύπρου, ασφάλεια και υπηρεσίες θαλασσίων αθλημάτων».

Εξήγησε ότι «παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας, πέρυσι, κήρυξε προσφορές για άδεια λειτουργίας για τα θαλάσσια αθλήματα για το 2025 και αυτές κατατέθηκαν την 1η Δεκεμβρίου του 2023, εντούτοις δεν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση και κατακύρωση των προσφορών αυτών, οι οποίες έγιναν νομότυπα, με τους όρους των προσφορών και σύμφωνα με τις διαδικασίες. Για κάποιους αδιανόητους λόγους, έστειλαν πριν δύο μέρες επιστολές και ζητούν παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης» είπε και σημείωσε πως «την συγκεκριμένη επιστολή δεν την λαμβάνουν όλοι όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό».


Πρόσθεσε ότι «ακόμα ενημερώνουν γραπτώς ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, κλείνει το κέντρο θαλασσίων αθλημάτων που βρίσκεται στην παραλία του Κόννου, που είναι το πιο σωστά και τέλεια οργανωμένο πόστο θαλασσίων αθλημάτων της Κύπρου».

Ο κ. Χατζηδημητρίου προκάλεσε «τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αγίας Νάπας να τοποθετηθούν εάν όντως αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με τον τρόπο που έχουν ληφθεί και εάν πρέπει εμείς να συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε, σεβόμαστε και ακολουθούμε τις νομοθεσίες για το θέμα αυτό που είναι συγκεκριμένες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι στην επιστολή προς συγκεκριμένο μέλος «αναφέρεται ότι η προσφορά την οποία κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο, νόμιμα και νομότυπα δεν θα αξιολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ενημερωθεί ότι η προσφορά τους θα αξιολογηθεί μετά από παρέλευση δύο μηνών». «Είναι άγνωστο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα αδιανόητα που γίνονται στον Δήμο Αγίας Νάπας», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κουρσάρης Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ είπε πως «ο Σύνδεσμος Θαλασσίων Αθλημάτων και οι επαγγελματίες μέλη του βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Οργάνωσης και γι’αυτό υποστηρίζουμε και στηρίζουμε ένα ξεκάθαρο και δίκαιο αίτημα που έχουν στην Αγία Νάπα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, «τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με την λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών αλλά και στις αυθαιρεσίες στις οποίες προβαίνουν διαχρονικά κάποιες τοπικές αρχές εναντίον αυτών των επαγγελματιών που συνεισφέρουν στην τουριστική βιομηχανία, είναι δυστυχώς ένα αλαλούμ».

Πρόσθεσε ότι «το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και σήμερα φτάσαμε στην πραγματοποίηση αυτής της κινητοποίησης που είναι ουσιαστικά το πρώτο μέτρο. Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθεί συνάδελφος που για 42 χρόνια εργάζεται σε συγκεκριμένο πόστο, εργοδοτεί άλλους εργαζόμενους και να χάσουν τους πόρους με τους οποίους ζουν τις οικογένειες τους».

Ο κ. Κουρσάρης χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη την ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας και των δημοτικών αρχών να αφήσουν αυτόν τον άνθρωπο εκτεθειμένο. Ο Σύνδεσμος και η ΠΟΒΕΚ δεν θα μείνουν ως εδώ, έχουμε καταγγείλει αυτές τις ενέργειες της τοπικής αρχής και στον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας στα θέματα διαδικασιών των προσφορών».

Ακόμα, συνέχισε «καταγγείλαμε τις συγκεκριμένες ενέργειες στον Γενικό Ελεγκτή από τον οποίο λάβαμε επιστολή ότι εξετάζει τις σχετικές διαδικασίες αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για εφαρμογή του Νόμου Περί Προστασίας της Παραλίας και των Κανονισμών».

Εμείς ως επαγγελματική οργάνωση, κατέληξε ο κ. Κουρσάρης «στηριζόμαστε μόνο πάνω στην επιβίωση των μελών μας και στη στήριξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας».

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επαγγελματίες από Πρωταρά και Αγία Νάπα που εκπροσωπούν περίπου 35 επαγγελματικά πόστα και εργοδοτούν πέραν των 250 εργαζομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend