Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Ανδρέας Τταουξιής: “Τουρισμός, ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση της Λάρνακας”
Ανδρέας Τταουξιής: “Τουρισμός, ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση της Λάρνακας”

Ανδρέας Τταουξιής: “Τουρισμός, ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση της Λάρνακας”

Μία από τις βασικές μου προτεραιότητες όταν είχα εκλεγεί στο Δ.Σ. το 2016, ήταν η Λάρνακα να αναπτυχθεί Τουριστικά.

Μέχρι το 2016, είμασταν ο μοναδικός παραλιακός Δήμος της Κύπρου, χωρίς επιτροπή Τουρισμού στο Δημαρχείο μας. Γιαυτό και η #Πρώτη #Πρόταση που #Κατέθεσα με την εκλογή μου, ήταν η #Δημιουργία #Επιτροπής #Τουρισμού, η οποία σε επικοινωνία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενίσχυσε με πολιτικές αποφάσεις και διεκδικήσεις, το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας.

Μετά από επτά χρόνια, είμαι ικανοποιημένος για όσα πετύχαμε, με 15 νέα ξενοδοχεία, με πέραν των 100,000 επιπλέον τουριστών διανυκτέρευσης στη Λάρνακα (από το 2016 στο 2023), και με βελτίωση των υποδομών μας (π.χ. πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες μας). Την ίδια ώρα, θεωρώ πως θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα από την πλευρά του Δήμου, και τα οποία επιβάλλεται να γίνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.


Είμαστε λοιπόν πολύ μακριά απο όσα ονειρεύομαι σε αυτό τον τομέα, και γιαυτό συνεχίζει να είναι για εμένα, μία από τις βασικές μου προτεραιότητες. Στοχεύω στη συνολική τουριστική ανάπτυξη, γιαυτό ελπίζω, ο τουρισμός να είναι στις προτεραιότητες του νέου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα εισηγούμαι, αν και εφόσον επανεκλογώ στο νέο Δ.Σ.,

– Επίσημη καμπάνια, με στόχευση συγκεκριμένα είδη τουρισμού, που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά και το περιβάλλον της πόλης και επαρχίας μας (Οικογενειακός Τουρισμός, Αθλητικός, ΑμεΑ, Τρίτης Ηλικίας, Θρησκευτικός, Συνεδριακός, Γαμήλιος κτλ). Αυτό για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να γίνουν παροτρύνσεις σε επιχειρηματίες και επενδυτές, να πιστέψουν και να ακολουθήσουν συνολικά, μακροπρόθεσμο όραμα και αναπτύξεις που να ενισχύσουν τα συγκεκριμένα είδη τουρισμού.

– Δημιουργία κινητού Tourist Help & Information Office, που να λειτουργεί απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Ενώ, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια μας, θα ενισχύεται με φοιτητές ξένων γλωσσών, για εξάσκηση και των ιδίων.

– Βελτίωση των βοηθητικών υποδομών μας (Στάσεις Λεωφορείων, Διάδρομοι στις παραλίες, μπάνια, τουαλέτες κ.α.).

– Επιδότηση μικρών Λεωφορείων, συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που να διακινούν συχνά και ευέλικτα ντόπιους και ξένους σε σημεία της πόλης (Φοινικούδες, Κάστρο, Εκκλησία Αγίου Λάζαρου, Αρχαία Μνημεία, Μακένζυ, Αλυκή, Καμάρες, Λίμνη Ορόκλινης, Πάρκα κτλ, όπως πιθανόν και σε δημοφιλή προορισμούς της επαρχίας, με χορηγίες).

– Δημιουργία τοποθεσιών με καλλιτεχνικά πλαίσια και όμορφα background της πόλης μας, για φωτογραφίες.

– Σε συνεργασία με το τμήμα αρχαιοτήτων, πρέπει να ολοκληρωθεί και να αναπτυχθεί η αναδείξει των αρχαιολογικών μας μνημείων (π.χ. ανάδειξη του ψηφιδωτού του Ηρακλή και της γύρω περιοχής, και προβολή ανάλογης καμπανιάς με αυτή την θεματική – Χρήση της Τεχνολογίας).

– Στήριξη των προτάσεων του κυρίου Ζαχαρία Σιόκουρου για δημιουργία Ηλιακού Θαλάσσιου Τραμ και της δημιουργίας τεχνητών υφάλων – θαλάσσιων πάρκων με 3D κατασκευές.

– Πρωτοβουλία απο τον Μητροπολιτικό Δήμο, για συμφωνία συνεργασίας με όλες τις κοινότητες και Δήμους της επαρχίας, για να προσφέρουν συνολική επαρχιακή εμπειρία. Συγκεκριμένα, να δημιουργηθεί ένα ετήσιο πρόγραμμα συνολικής και ειδικής προβολής ανα βδομάδα. Όλες οι εβδομάδες να είναι αφιερωμένες σε ένα μέρος της Λάρνακας, και να μην γίνονται ταυτόχρονα άλλα παρόμοια ανταγωνιστικά events, αν είναι εφικτό, εκτός αν αυτό γίνεται σε συνεργασία. Επιχορήγηση από όλους, για δωρεάν μετακίνηση κάθε εβδομάδα στα συγκεκριμένα μέρη.

– Κατασκευή επιπλέον αποβάθρων σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

– Τουριστική Αστυνομία.

– Κίνητρα σε ποιοτικές και καινοτόμες τουριστικές αναπτύξεις στην πόλη (με κριτήρια), που θα προσθέτουν επιλογές για συνολική εμπειρία στους τουρίστες μας.

– 20% από τα υφιστάμενα κρεβατάκια και ομπρέλες να δοθεί με δημόσιες προσφορές σε ιδιώτες, με χρέωση που να ξεκινά με πόσο χρέωσης, πάνω απο αυτό που κερδίζει ο Δήμος αναλογικά κάθε χρόνο. Επιβάλλεται να δίνεται η δυνατότητα επιλογής, καλύτερων υπηρεσιών. Επιπλέον, επιβάλλεται ανάπτυξη του τρόπου διαχείρισης των παραλιών, από την επιτροπή παραλιών και τον Δήμο.

– Επικοινωνία με τους δημότες για ανάπτυξη κουλτούρας φιλοξενίας, με στοχευμένες καμπάνιες.

– Δημιουργία μικρού, υπαίθριου μουσείου αλατιού, με ήπια αισθητική σε σημείο πάρα των αλυκών μας, το οποίο δεν θα επηρεάζει το περιβάλλον της περιοχής, και το οποίο θα παρουσιάζει τον τρόπο που γινόταν η συλλογή του αλατιού (αγάλματα με βρακάδες-εργάτες με φτυάρι, γαϊδούρια, ψαθενες καλάθες κτλ). Αυτό θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της περιοχής.

Αυτά και πολλά αλλά.

Κλείνοντας, θεωρώ πως το μέλλον του Αστικού Εμπορικού Κέντρου και Παραλιακού Μετώπου της πόλης μας, είναι η τουριστική ανάπτυξη όλων των ειδών επιχειρήσεων, που να δίνει στους επισκέπτες μας, συνολική εμπειρία. Γιαυτό και καλώ νέους και νέες, αλλα και υφισταμένους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν μικρές και αυθεντικές επιχειρήσεις, καινοτόμες και με τοπική ταυτότητα. Αυτό θα δώσει την ανάπτυξη που όλοι αναζητούμε στο κέντρο.

Μανίκια πάνω! Από την επόμενη των εκλογών, Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά.

Καλή Ψήφο σε όλους!

Ανδρέας Τταουξιής, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας – Υποψήφιος για επανεκλογή, στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού – Αρ. 19

Send this to a friend