Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μια Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στην Αραδίππου (φώτο)
Μια Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στην Αραδίππου  (φώτο)

Μια Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στην Αραδίππου (φώτο)

 

 

Στον Δήμο Αραδίππου και συγκεκριμένα σε ειδικό χώρο στην πλατεία Αποστόλου Λουκά, φιλοξενείται η Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη «ΑΘΛΕΙΝ», η οποία θα διαθέτει δύο χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις αθλητικού περιεχομένου.

 

 

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα, η Γενική Γραμματέας των Cyprus Olympians Άντρη Σιάλου, παρέδωσε τις εκδόσεις των Cyprus Olympians στις Ιδρύτριες του ‘ΑΘΛΕΙΝ’, Έφη Ζίκουλη και Μιράντα Ευαγγελίδου, τονίζοντας τη σημασία του βιβλίου και την αξία της καταγραφής του κυπριακού αθλητισμού για τις επόμενες γενιές. Ταυτόχρονα συνεχάρη τον Δήμο Αραδίππου και τις ιδρύτριες του ‘ΑΘΛΕΙΝ’ για την πρωτοβουλία».

Βασικός ομιλητής «ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής από την Ελλάδα, Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος παρουσίασε και το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Αντώνης Νικοπολίδης, Ο αγώνας της ζωής μου» από τις εκδόσεις mvpublications».

 

Όπως είπε ο κ. Νικοπολίδης «η αθλητική βιβλιοθήκη είναι μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία για ανάπτυξη του θέματος του αθλητισμού. Είναι κάτι το μοναδικό και δεν είναι μόνο η βιογραφία ενός αθλητή, είναι και περισσότερα πράγματα από ανθρώπους που έχουν πολλές γνώσεις να μεταδώσουν» είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «όταν κάποιος διαβάζει το βιβλίο σημασία έχει μέσα σ’ αυτό να δει με ποιο τρόπο ένας αθλητής παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις για την καριέρα του και να κατανοήσουν τα παιδιά πως διαχειρίζεται ένας αθλητής την αποτυχία. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι ζουν σπουδαία πράγματα να τα μοιράζονται, γιατί η γνώση και η εμπειρία πρέπει να μοιράζονται», σημείωσε.

Ο δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ, Γιάννης Μπίλιος, ανέφερε ότι  «η προσπάθεια του “ΑΘΛΕΙΝ” είναι πάρα πολύ σημαντική για τον αθλητισμό αλλά και για τον πολιτισμό. Το αθλητικό βιβλίο είναι κάτι που “έπασχε” ως τώρα και έχει ανάγκη ενίσχυσης», είπε, και πρόσθεσε πως «κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολύ σημαντικές και πολύ πρωτοποριακές και βοηθάνε τον αθλητισμό».

Στην δική του ομιλία ο Αντώνης Κέζος, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «έγραψε με χρυσά γράμματα την πορεία του ως προπονητής φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο και είναι συγγραφέας τριών εκδόσεων, σημείωσε πως μέσα από τα βιβλία μου προσπάθησα να μεταδώσω την εμπειρία μου της γνώσης και του αθλητισμού σε προπονητές και κόσμο ο οποίος ασχολείται εκτενώς με τον αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, «συνεχάρη την Έφη Ζίκουλη, Πρόεδρο του Ιδρύματος η οποία είχε την αρχική έμπνευση γι’ αυτή τη βιβλιοθήκη και παραχώρησε πολύτιμη συλλογή από εκδόσεις. Το νέο αυτό επίτευγμα που φιλοξενούμε στον Δήμο Αραδίππου, φιλοδοξούμε  να αποτελέσει ένα καινοτόμο και μοναδικό σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Κύπρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Αθλητική Βιβλιοθήκη έχει ως βασικό στόχο όχι μόνο την προαγωγή του αθλητισμού, αλλά και την ανάδειξη της αξίας  του βιβλίου σε αυτή την ψηφιακή εποχή που διάγουμε».

Σημειώνεται ότι «για την Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη ‘ΑΘΛΕΙΝ’, έχει σχεδιαστεί ένας μοναδικός χώρος, στη πλατεία Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου, ώστε να φιλοξενήσει σχεδόν δύο χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις αθλητικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα η τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής διασύνδεσης με ψηφιακές αθλητικές βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο για τη μελέτη και την έρευνα σπουδαστών, αθλητών και άλλων παραγόντων του αθλητισμού, εντελώς δωρεάν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Send this to a friend