Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Δύο «Κύπριοι» εμπλέκονται σε ξέπλυμα τριών δισεκατομμυρίων στη Σιγκαπούρη
Δύο «Κύπριοι» εμπλέκονται σε ξέπλυμα τριών δισεκατομμυρίων στη Σιγκαπούρη

Δύο «Κύπριοι» εμπλέκονται σε ξέπλυμα τριών δισεκατομμυρίων στη Σιγκαπούρη

Κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων εμπλέκονται σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το AsiaNews, πρόκειται για υπόθεση ξεπλύματος 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουν συλληφθεί συνολικά δέκα πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους ο 41χρονος «Κύπριος», Su Haijin. Επίσης, οι Αρχές της Σιγκαπούρης πέρασαν χειροπέδες στον 42χρονο Su Baolin με υπηκοότητα Καμπότζης και τον 43χρονο Vang Shuiming, κάτοχο τουρκικού διαβατηρίου.

7.jpg

Και οι τρεις άντρες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κίνα και πλέον τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Σιγκαπούρη.

Οι πέντε από τους οκτώ καταδικασθέντες έχουν ήδη απελαθεί από τη Σιγκαπούρη. Ο κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου έχει απελαθεί στην Καμπότζη, αναφέρει το δημοσίευμα.  Εκεί θα εκτίσει ποινή 14 μηνών.

Τα δέκα πρόσωπα συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2023, όταν η αστυνομία διεξήγαγε επιδρομές σε όλο το νησί στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά την οποία κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη λίστα των δέκα βρίσκεται ακόμα ένας κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου. Πρόκειται για τον 35χρονο Wang Dehai, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του στις 7 Ιουνίου.

Send this to a friend