Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Μαρίνα Παπαμακαρίου: Η Λάρνακα πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης και να προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας πόλης σύγχρονης
Μαρίνα Παπαμακαρίου: Η Λάρνακα πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης και να προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας πόλης σύγχρονης

Μαρίνα Παπαμακαρίου: Η Λάρνακα πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης και να προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας πόλης σύγχρονης

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας με τον ΔΗΣΥ, Μαρίνα Παπαμακαρίου, η οποία και μας μίλησε για τους στόχους της, τους λόγους που κατέρχεται στην πολιτική και στις εκλογές, τα προβλήματα της Λάρνακας, για όσα θεωρεί σημαντικά για την Κύπρο αλλά και για τα πολιτικά της σχέδια.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρνακα. Είμαι παντρεμένη με τον Πέτρο Παπαμακαρίου και μητέρα τεσσάρων ενήλικων παιδιών. Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από νεαρή ηλικία, είχα ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, τόσο στο μαθητικό όσο και στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας και ακολούθως στο ΔΗΣΥ.Από το 2002 και μέχρι σήμερα κατέχω τη θέση κοινοβουλευτικού συνεργάτη, έχοντας διατελέσει συνεργάτιδα του πρώην βουλευτή Λάρνακας Αντρέα Μούσκου, και ακολούθως κοινοβουλευτική συνεργάτιδα επί σειρά ετών του διατελέσαντος βουλευτή Ζαχαρία Ζαχαρίου. Εργάστηκα επίσης ως σύμβουλος στο γραφείο της νυν Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου και σήμερα κατέχω τη θέση γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Από νωρίς, ανέπτυξα έντονο ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό και συνεχίζω να διαδραματίζω ενεργό ρόλο στα δρώμενα της επαρχίας μου. Υπηρέτησα επί σειρά ετών ως γραμματέας της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας, ενώ έχω διατελέσει Πρόεδρος σε Συνδέσμους Γονέων καθώς και μέλος σε διάφορους κοινωφελείς οργανισμούς.

2/ Κατέρχεστε υποψήφια με τον ΔΗΣΥ για μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Η υποβολή της υποψηφιότητάς μου ήταν αποτέλεσμα συνειδητής απόφασης και αντιπροσώπευε τη φυσική εξέλιξη της ενεργής μου συμμετοχής και συνεισφοράς στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, όπως προαναφέρθηκαν. Επιπρόσθετα, οι πολιτικές που εκφράζει ο ΔΗ.ΣΥ. είναι οι πολιτικές που με εκφράζουν. Σκοπός και στόχος της παράταξής μας είναι να ενώνει, να γεφυρώνει και να προσφέρει πέρα από κομματικές ταυτότητες. Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο, φιλικό προς τον πολίτη, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ένα Δήμο που προάγει την πρόοδο και την ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Ένα Δήμο όπου η απόλυτη διαφάνεια και ο σεβασμός προς τον πολίτη βρίσκονται στο επίκεντρο της λειτουργίας του.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Λάρνακα; Τι χρειάζεται η πόλη μας;

Έχω την άποψη ότι η Λάρνακα πρέπει να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης και να προχωρήσει στο σχεδιασμό μιας πόλης σύγχρονης που να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και μέλημά μας να στηριχθούν οι γειτονιές και η ποιοτική ζωή των πολιτών. Επιζητούμε μια πόλη  καθαρή, ασφαλή, πιο «πράσινη», με υποδομές, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιβάλλεται να επικεντρωθούμεσε ένα παραδοσιακό σχεδιασμό του εμπορικού κέντρου της πόλης ώστε να αναζωογονηθεί και να αποδώσει  την πραγματική έννοια ενός σύγχρονου ανοικτού εμπορικού κέντρου. Η Κύπρος και ειδικότερα η Λάρνακα είναι μια πόλη της ηλιοφάνειας και είναι κρίμα να κλεινόμαστε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα αντί να περπατούμε και να χαιρόμαστε  την πόλη μας ψωνίζοντας. Πρέπει να είμαστε οι θεματοφύλακες της υλοποίησης και μοχλός πίεσης προς την εκτελεστική εξουσία για να προχωρήσουν όλα τα έργα.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα του τόπου μας;

Θεωρώ ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η κατοχή της μισής μας πατρίδας. Η επίλυση αυτού του ζητήματος πάνω σε σωστές και δίκαιες βάσεις θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση πληθώρας άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας. Να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της οικονομίας και της ακρίβειας που σήμερα απασχολούν κάθε νοικοκυριό και ιδιαίτερα τη χαμηλή και μεσαία τάξη.Προβλήματα όπως η παραβατικότητα και τα ναρκωτικά που άπτονται της ασφάλειαςκαι της υγείας των πολιτών, είναι θέματα σοβαρά που μπορούμε να τα δούμε μέσα από το φακό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας πρόγραμμα.

Tα προγράμματα πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικά, περιβαλλοντικά και φιλικά. Πιστεύω ότι στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις πέραν της μιας και μοναδικής που οι πολίτες μας επιβάλλουν «να δουλέψουμε σωστά για τον τόπο και τα παιδιά μας». Η κάθε Δημοτική Αρχή ωφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις.

Εν κατακλείδι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι και η αμεσότερη άσκηση εξουσίας θα πρέπει να ασκείται   μαζί με τον πολίτη, δίπλα από τον πολίτη, για χάρη του πολίτη. Γι’ αυτό, η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να μας βρει ενωμένους, ώστε να εργαστούμε από κοινού, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας και να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Η πόλη της Λάρνακας, η πόλη μας, αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Send this to a friend