Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κίνδυνο η Ευρώπη να καταστεί μη ασφαλίσιμη για καιρικά φαινόμενα βλέπει ο DBRS
Κίνδυνο η Ευρώπη να καταστεί μη ασφαλίσιμη για καιρικά φαινόμενα βλέπει ο DBRS

Κίνδυνο η Ευρώπη να καταστεί μη ασφαλίσιμη για καιρικά φαινόμενα βλέπει ο DBRS

Το κενό ασφαλιστικής προστασίας για ακραίες καιρικές συνθήκες και ζημιές που σχετίζονται με το κλίμα στην Ευρώπη εξετάζει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar.

Αναφέροντας ότι το 2021 και 2022 οι ετήσιες οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη κατέγραψαν ρεκόρ €59 δισ., και €52 δισ., αντίστοιχα, αναφέρει ότι οι ασφαλισμένες απώλειες ανταποκρίνονταν στο 27% των συνολικών οικονομικών απωλειών στον ΕΟΧ, επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι συμπράξεις ασφαλιστικών εταιρειών στην Ευρώπη με τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη μείωση του ασφαλιστικού κενού.

«Η αύξηση της συχνότητας και της σοβαρότητας των καταστροφικών γεγονότων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της οικονομικής προσιτότητας και της διαθεσιμότητας της ασφαλιστικής προστασίας, γεγονός που δεν συμβάλλει στη μείωση του ασφαλιστικού κενού», δήλωσε ο Mario De Cicco, Αντιπρόεδρος της Global Insurance Ratings της Morningstar DBRS.

«Μία από τις λύσεις περιλαμβάνει αποτελεσματικές συμπράξεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες μπορεί να γίνουν πιο διαδεδομένες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend