Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αποτελέσματα φωτογραφικού Διαγωνισμού «Φωτογραφί-ζω»
Αποτελέσματα φωτογραφικού Διαγωνισμού «Φωτογραφί-ζω»

Αποτελέσματα φωτογραφικού Διαγωνισμού «Φωτογραφί-ζω»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας »Φωτογραφί-ΖΩ», προσελκύοντας πλήθος ταλαντούχων φωτογράφων από όλη την Κύπρο.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από το πρόγραμμα Makerspace του Οργανισμού Νεολαίας με στόχο την προώθηση της φωτογραφικής τέχνης και την ανάδειξη νέων ταλέντων, κατέγραψε εξαιρετική συμμετοχή και υψηλό επίπεδο δημιουργικότητας.

Συνολικά, 126 νέες και νέοι μοιράστηκαν μαζί μας τις φωτογραφίες τους αποτυπώνοντας μέσα από τον φωτογραφικό φακό την καθημερινότητα τους, τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις τους, την ελπίδα τους, αλλά και τις ανησυχίες τους, για το μέλλον!


Ο διαγωνισμός φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε εις μνήμη του Θρασύβουλου Θρασυβούλου, Εκτελεστικού Γραμματέα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και εντάσσεται στις δράσεις του ΟΝΕΚ για το Εθνικό Έτος Νεολαίας.

Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια από τις 15 Μαρτίου 2024 μέχρι τις 15 Απριλίου 2024.

Την  κριτική επιτροπή αποτελούσαν από την  Έλενα Γκουντάρα, καθηγήτρια φωτογραφίας, την Έλενα Καλουτσίδου, εικαστικό και τον Στέλιο Παπαπέτρου, Λειτουργό Νεολαίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε τις πιο κάτω φωτογραφίες:

1ο  Βραβείο (€400)

“You and I” – Stephen Nicholas Abel

2ο Βραβείο (€300)

“Μια αλλιώτικη φιλία” – Ηλιάνα Προδρόμου

3ο Βραβείο (€200)

“Sunny day” – Μάριος Λιμνάτης

Ειδικό Βραβείο από την οικογένεια Θρασύβουλου Θρασυβούλου (€200)

“Rebirth” – Μέλανη Κωνσταντίνου

3 Έπαινοι (€100 έκαστος)

“Συνοδοιπόροι” – Ελένη Κυριακίδου

“Flight of freedom” – Στέλλα Παλούγκου

“Αντι-κίνησις” – Αντριάνα Μασούρα

Η τελετή βράβευσης των νικητών θα γίνει στο φεστιβάλ τεχνολογίας Makers Fair 2024, το οποίο διοργανώνει το Youth Makerspace, στις 2 Ιουνίου 2024, από τις 16:00 μέχρι τις 22:00. Επιπλέον, οι νικητήριες φωτογραφίες, μαζί με σύνολο φωτογραφιών που ξεχώρισαν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν την ημέρα του φεστιβάλ σε έντυπη μορφή στα πλαίσια φωτογραφικής έκθεσης.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για τη συμμετοχή τους στον φωτογραφικό διαγωνισμό!

   

Send this to a friend