Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αριθμός πυροβολισμών με πιστόλι, από άνδρα, με καλυμμένο πρόσωπο,  ρίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε γυάλινη προθήκη καφενείου στη Λάρνακα, χωρίς να τραυματιστεί κανένα πρόσωπο από αυτά που βρίσκονταν στον χώρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 21.30 χθες βράδυ ρίχθηκαν 3 – 4 πυροβολισμοί εναντίον καφενείου στη Λάρνακα. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και από τις μέχρι τώρα έρευνες και την εξέταση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν από πρόσωπο, που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του, εναντίον της γυάλινης πρόσοψης του υποστατικού».

Πρόσθεσε ότι «κατά την ώρα της ρίψης των πυροβολισμών βρίσκονταν θαμώνες αλλά από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε οποιοδήποτε πρόσωπο. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεν υποψιάζεται οποιονδήποτε για τη ρίψη των πυροβολισμών».

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου «φαίνεται ότι στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει εκφοβισμό και όχι να τραυματιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο, αφού οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν στην γυάλινη προθήκη του υποστατικού και όχι εναντίον των ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο».

Ακόμα από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι «οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν με πιστόλι. Η σκηνή αποκλείστηκε και φρουρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα θα γίνουν εξετάσεις και από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας».

Σημείωσε ακόμα ότι «η Αστυνομία αναμένεται να λάβει σήμερα καταθέσεις από τον ιδιοκτήτη του καφενείου και τους θαμώνες που βρίσκονταν την ώρα της ρίψης των πυροβολισμών στον χώρο. Επίσης θα ληφθούν και θα εξεταστούν και άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που υπάρχουν στην περιοχή, προς εντοπισμό του δράστη».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν στη Λάρνακα, τελικά συνέβη. Η επένδυση – μαμούθ του 1,2 δις που εξήγγειλε η Kition Ocean Holdings Ltd αποδείχθηκε… φιάσκο ολκής.

Ο τερματισμός του συμβολαίου με την εταιρεία για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενος, ήταν θέμα ημερών. Από την στιγμή που η Νομική Υπηρεσία γνωμάτευσε ότι η άρνηση της εταιρείας να ανανεώσει την εγγυητική ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του λιμανιού, κάτι που είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία σύσκεψη στο Προεδρικό ενώπιον του Νίκου Χριστοδουλίδη, συνιστούσε παραβίαση ουσιώδους όρου της συμφωνίας, η διακοπή της σύμβασης αποτελούσε μονόδρομο για το Υπουργείο Μεταφορών.

Το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε χθες ότι παραδόθηκε στην Kition ειδοποίηση τερματισμού της σύμβασης παραχώρησης του έργου και ότι ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του λιμανιού και της μαρίνας, μέσα από την ανάληψη της διαχείρισής τους από την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Η επιστολή τερματισμού της σύμβασης που επιδόθηκε στην εταιρεία έχει άμεση ισχύ. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε σε συνάντηση τους εκπροσώπους των εργαζομένων για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με την εφαρμογή των εργατικών νομοθεσιών και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, το αρμόδιο υπουργείο και ο Δήμος Λάρνακας αναμένεται να έχουν την ερχόμενη Παρασκευή  συνάντηση, κατά την οποία θα συζητήσουν τους τρόπους προώθησης του Plan B, σε μια ύστατη προσπάθεια το έργο ανάπλασης του λιμανιού και της μαρίνας να υλοποιηθεί με νέο επενδυτή και να μην παγοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, ο τερματισμός της σύμβασης με την Kition αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Εν’ όψει της συνάντησης με τον Αλέξη Βαφεάδη την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι η πόλη θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και θα συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί το έργο με νέα δεδομένα.

Το έργο του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, αλλά και για την κυπριακή οικονομία. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να φέρνουμε αποτελέσματα. Με τον ίδιο τρόπο θα εργαστούμε για το λιμάνι και τη μαρίνα, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί», επισήμανε ο Ανδρέας Βύρας.

 

 

 

Send this to a friend