Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διά παντός αποχή από on call αποφάσισε το Κ.Σ. Λειτουργών ΥΚΕ της Ισότητας
Διά παντός αποχή από on call αποφάσισε το Κ.Σ. Λειτουργών ΥΚΕ της Ισότητας

Διά παντός αποχή από on call αποφάσισε το Κ.Σ. Λειτουργών ΥΚΕ της Ισότητας

Διά παντός αποχή από την εργασία on call από την Πέμπτη 30 Μαΐου, αποφάσισε για τα μέλη του το Κλαδικό Συμβούλιο Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου Πρόνοιας και διευθυντικά στελέχη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ενημερώνει ότι, αφού μελέτησε τον θεσμό “διαθεσιμότητας για εργασία” (on call), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τον τρόπο που εφαρμόζεται “είναι παράνομος και παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων”, αναφέροντας συγκεκριμένα παραβίαση του νόμου Περί Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας, του 2002.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, πρόθεση του Κλαδικού Συμβουλίου είναι η ενημέρωση της διοίκησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τα πιο πάνω, ώστε να δοθεί σύντομο χρονικό περιθώριο, πριν τα μέλη της συντεχνίας προχωρήσουν στη διά παντός παύση εκτέλεσης καθηκόντων on call.


Ζήτησαν, επίσης, να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες εκ μέρους της διοίκησης προς όλους τους λειτουργούς για τον χειρισμό των on call προκειμένου να μην παρατηρηθεί οποιαδήποτε εκμετάλλευση των μελών της, ως προς τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την παύση εκτέλεσης των on call από λειτουργούς άλλης συντεχνίας.

“Με λύπη μας παρατηρούμε ότι η Διοίκηση δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε ενημέρωση. Αντίθετα, τα μέλη μας δέχονται πιέσεις για εκτέλεση αυξημένων καθηκόντων”, αναφέρει.

Επιπλέον, αναφέρει ότι το πρόβλημα καθίσταται ακόμα σοβαρότερο από την εκτενή υποστελέχωση των ΥΚΕ, της οποίας ένα από τα αίτια είναι και οι αποσπάσεις λειτουργών σε άλλες Υπηρεσίες.

“Υπό το φως των πιο πάνω, σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 30/05/2024, τα μέλη του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, απέχουν δια παντός από την εκτέλεση των καθηκόντων διαθεσιμότητας για εργασία (oncall)”, αναφέρει η επιστολή, καλώντας τη διοίκηση να καθορίσει συνάντηση για συζήτηση των θεμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend