Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε στη Λάρνακα το συνέδριο «Θάλασσα 2024»
Άρχισε στη Λάρνακα το συνέδριο «Θάλασσα 2024»

Άρχισε στη Λάρνακα το συνέδριο «Θάλασσα 2024»

Άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη στη Λάρνακα το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο θαλάσσιων επιστημών “Θάλασσα 2024” το οποίο συνδιοργανώνουν το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) και το Ινστιτούτο Θαλασσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου (MarInEM).

Σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρεται ότι «στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των προκλήσεων που σχετίζονται με τις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και των τρόπων για την αντιμετώπισή τους. Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει φόρουμ για τη δημιουργική επικοινωνία και συζήτηση μεταξύ ερευνητών και εμπειρογνωμόνων από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, τη βιομηχανία, τον δημόσιο τομέα και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)».

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει «θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, Θαλάσσια Βιοτεχνολογία & Υδατοκαλλιέργεια, Ωκεανογραφία, Θαλάσσια πολιτιστική κληρονομιά και Θαλάσσια και παράκτια διακυβέρνηση».


Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία «ο οποίος συνεχάρη το Ινστιτούτο για την άρτια διοργάνωση ενός διεθνούς εμβέλειας συνεδρίου, που προβάλλει την πόλη της Λάρνακας και την Κύπρο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία Ζαχαρίας Σιόκουρος «καλωσόρισε τους άνω των 100 συνέδρους, προερχόμενους από περισσότερες από 10 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης. Αναφέρθηκε στην οργάνωση και τις υποδομές του Ινστιτούτου, τις ερευνητικές του δραστηριότητες στους τομείς Θάλασσας και Ναυτιλίας, τις διεθνείς συνεργασίες και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του».

Σημειώνεται ότι το συνέδριο “Θάλασσα 2024” εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας”, και των δράσεων της δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για την επιστήμη των ωκεανών προς μια βιώσιμη ανάπτυξη.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend