Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μονή Αββακούμ: Τι θα γίνει μετά τη λήξη της τρίμηνης αργίας των αρχιμανδριτών
Μονή Αββακούμ: Τι θα γίνει μετά τη λήξη της τρίμηνης αργίας των αρχιμανδριτών

Μονή Αββακούμ: Τι θα γίνει μετά τη λήξη της τρίμηνης αργίας των αρχιμανδριτών

Σ’ ένα «ξεκαθάρισμα» προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τη Μονή Οσίου Αββακούμ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθαρίζει ότι η όλη διαδικασία διεξάγεται κανονικά και νόμιμα και μάλιστα με την κάλυψη και του ιδίου και της Ιεράς Συνόδου», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού.

«Όλα τα υπομνήματα μέχρι τώρα που μιλούν για ακύρωση της διαδικασίας, για τον Αρχιεπίσκοπο, την Ιερά Σύνοδο, γι’ αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία της διεξαγωγής της δίκης, είναι άνευ αντικειμένου».

Στις 5 Ιουνίου ωστόσο λήγει η τρίμηνη αργία που επιβλήθηκε στους αρχιμανδρίτες.

«Η αργία είναι σαν μια τιμωρία ενδιάμεση, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Στις 5 Ιουνίου λήγει η τρίμηνη αργία, από τις 6 Ιουνίου μέχρι το τέλος της έρευνας θα παραμείνουν σε αργία όμως.

Η επιστολή που έλαβε ο εν αργία αρχιμανδρίτης από τον Μητροπολίτη, μιλά ξεκάθαρα για τρίμηνη αργία, μέχρι το τέλος όμως της έρευνας. Άρα στις 6 Ιουνίου, οι εν αργία αρχιμανδρίτες δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους.

Παραμένουν εν αργία μέχρι το τέλος της έρευνας, εκτός αν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 5 του Ιούνη. Από την καθυστέρηση που υπάρχει φαίνεται ότι ίσως να έγινε δεκτό το αίτημά τους για τους 20 μάρτυρες. Χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί το πόρισμα».

 

 

Send this to a friend