Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο πρόσωπα, ηλικίας 24 και 18 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «η υπόθεση καταγγέλθηκε από άνδρα ηλικίας 31 ετών, σύμφωνα με τον οποίο γύρω στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ αναχωρούσε με το ποδήλατό του, από την πολυκατοικία, όπου διαμένει στη Λάρνακα, τον προσέγγισαν δύο άγνωστα του πρόσωπα και του ζήτησαν χρήματα. Ο παραπονούμενος φέρεται να τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, με αποτέλεσμα οι δύο να του επιτεθούν, να τον κτυπήσουν στο πρόσωπο και να του αποσπάσουν το κινητό του τηλέφωνο».

Ωστόσο «στην προσπάθειά του 31χρονου να επανακτήσει το τηλέφωνό του, ένας εκ των δύο δραστών, φέρεται να ανέσυρε μαχαίρι και να τον απείλησε με αποτέλεσμα οι δύο να καταφέρουν να διαφύγουν.

Προστίθεται ότι «μετά την καταγγελία του στην Αστυνομία, ο 31χρονος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αφού έφερε τραύματα στο πρόσωπο. Όμως κατά την επιστροφή του, στο διαμέρισμά του, ο 31χρονος φέρεται να εντόπισε σε δρόμο της Λάρνακας, τους δύο υπόπτους και ενημέρωσε την Αστυνομία».

Μέλη της Δύναμης μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν τους δύο υπόπτους και τους ανέκοψαν για έλεγχο και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δύο νεαρούς ηλικίας 24 και 18 ετών.

Τα δύο πρόσωπα «αφού ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς για τους λόγους της ανακοπής τους, ο 18χρονος φέρεται να επιτέθηκε στα μέλη της Αστυνομίας, με στόχο να αποφύγει την έρευνα. Ωστόσο, ανακόπηκε και να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού και αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη».

Ακολούθως, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην τσάντα του 18χρονου, φέρεται να εντοπίστηκε το τηλέφωνο του παραπονούμενου, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Εναντίον των δύο προσώπων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

 

Επείγει η μονοδρόμηση του δρόμου στο Πάρκο Μεσόγειος και στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας. Περίοικοι κι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή ανέφεραν στην εφημερίδα μας τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της τροχαίας κίνησης στην κάθετη οδό επί της παραλιακής λεωφόρου Πιαλέ Πασά.

Πρόκειται για την οδό Μποζντάγ, η οποία συνδέει την Πιαλέ Πασά με την οδό Ουμ Χαράμ, στο ύψος του σωματείου «Ποσειδώνας» και ταυτόχρονα παρέχει πρόσβαση στον δημοτικό χώρο στάθμευσης (στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά) καθώς και στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος»., το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως μας αναφέρθηκε, το πρόβλημα συνίσταται στο ότι η οδός Μποζντάγ είναι υπερβολικά στενός δρόμος και ως εκ τούτου αδυνατεί να εξυπηρετήσει την διπλή κατεύθυνση οχημάτων, κάτι που επιτρέπεται σήμερα. Είναι ένα οδικό ζήτημα το οποίο, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχής, υφίσταται εδώ και χρόνια, ωστόσο έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα μετά τη λειτουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», δύο έργα υποδομής που έχουν αυξήσει κατά πολύ την τροχαία κίνηση και γενικά την επισκεψιμότητα.

Πολίτες που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή απέστειλαν πρόσφατα επιστολή προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, κάνοντας λόγο για ραγδαία επιδείνωση του προβλήματος ένεκα της αύξησης της τροχαίας κίνησης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, υπάρχουν περιπτώσεις οδηγών που μπαίνουν από την Πιαλέ Πασά στην οδό Μποζντάγ και αναγκάζονται να κάνουν όπισθεν προς την Πιαλέ Πασά όταν συναντούν αυτοκίνητο να κατευθύνεται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τέτοιες καταστάσεις, σημειώνουν, δημιουργούν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας. Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο δρόμο και υποσχέθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα εξετάσει πιθανές λύσεις, είτε μονοδρόμησης ολόκληρης της οδού Μποζντάγ, είτε μερικής μονοδρόμησης του υπό αναφορά δρόμου, έτσι ώστε να επιτρέπεται η είσοδος από την πλευρά της οδού Ουμ Χαράμ, αλλά μέχρι το δημοτικό χώρο στάθμευσης και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου να μονοδρομηθεί με επιτρεπόμενη κατεύθυνση μόνο από την Πιαλέ Πασά προς την Ουμ Χαράμ.

 

Εξακολουθεί να «σκουριάζει» στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, η οικοδομική άδεια που αιτήθηκε η ανάδοχος εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας, η Kition Ocean Holdings, για τις αναπτύξεις της πρώτης φάσης του έργου ανάπλασης.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 26 Απριλίου, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έχει μεταβεί στα γραφεία του δήμου για να την παραλάβει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να παραλάβει η εταιρεία την οικοδομική άδεια, απαιτείται η καταβολή εκ μέρους της του χρηματικού ποσού των περίπου 700 χιλιάδων ευρώ.

Η τελευταία εξέλιξη στο σίριαλ του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας έχει να κάνει με την επιστολή που απέστειλε πριν από μερικές μέρες η διαχειρίστρια εταιρεία προς τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, μέσω της οποίας ζητά όπως σε περίπτωση που λυθεί η σύμβασή της με την κυβέρνηση, και το λιμάνι και η μαρίνα περιέλθουν ξανά στη διαχείριση του κράτους, τότε να μπορεί να εισπράξει πίσω τα χρήματα για την οικοδομική άδεια της πρώτης φάσης.

Μόνο με αυτή την προϋπόθεση, αναφέρει στην επιστολή της, θα καταβάλει τα χρήματα και θα παραλάβει την οικοδομική άδεια.

Με δηλώσεις του, ο Ανδρέας Βύρας ήταν ξεκάθαρος ότι ο δήμος, βάση του νόμου, δεν μπορεί να συμφωνήσει, ούτε να κάνει κάτι τέτοιο.

Επί της ουσίας, η επιστολή της Kition «φωτογραφίζει» πιθανή λύση της σύμβασης, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκτιμούν ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το σενάριο του «διαζυγίου» φαντάζει πλέον ως μια σοβαρή πιθανότητα…

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο υπουργείο του και σε δέκα μέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις.

Επανέλαβε επίσης ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να συζητήσει με την ανάδοχο εταιρεία τα αιτήματά της, υπό την προϋπόθεση όμως αυτή να τηρήσει τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε.

 

 

Send this to a friend