Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Η Πόλη μας «Ανοικτό Μουσείο» ως βάση του Ευρωπαικού Πολιτισμού
Η Πόλη μας «Ανοικτό Μουσείο» ως βάση του Ευρωπαικού Πολιτισμού

Η Πόλη μας «Ανοικτό Μουσείο» ως βάση του Ευρωπαικού Πολιτισμού

Η ανάπτυξη πολιτιστικών δρωμένων σε μια μικρή ευρωπαϊκή πόλη μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και παράλληλα την προώθηση του πολιτισμού.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός “ανοικτού μουσείου”, όπου οι πολιτιστικές δραστηριότητες δεν περιορίζονται μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά θα εκτείνονται σε ολόκληρη την πόλη.

Στόχος μου η δημιουργία μιας πόλης αντάξιας της Ιστορίας της, όπου θα αναγεννήσει το ιστορικό της κέντρο, που έχει ταφεί στο βωμό της επικράτησης των μεγάλων επιχειρήσεων και MALLS. H καρδιά της Λάρνακας, η Σκάλα, μπορεί να ξαναζωντανέψει μέσω του πολιτιστικού προϊόντος της.

Αρχαιοελληνικό και ευρωπαϊκό πνεύμα, Ζήνωνας και Κίτιον, γίνονται η βάση και η αφετηρία για αξιοποίηση των πολιτιστικών μας στοιχείων.

Ο Πολιτισμός και η Παιδεία, είναι ο χώρος εργασίας μου. Είναι τομείς που γνωρίζω καλά, μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς. Επιμονή, πείσμα και δυναμισμός είναι το modus vivendi μου, είναι στάση ζωής, είναι το όραμα που πραγματοποιώ καθημερινά στην πράξη και ζητώ το δικαίωμα να το διευρύνω στην πόλη μου.

Παρακάτω παρουσιάζονται συγκεκριμένοι τρόποι για την επίτευξη του στόχου μου:

· Δημιουργία Θεματικών Πολιτιστικών Διαδρομών, συντονισμένα, με πλάνο και όχι αποσπασματικά. Οι πολιτιστικές διαδρομές, συνδέουν σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά σημεία, ενθαρρύνοντας την περιήγηση και την εξερεύνηση της πόλης από τους επισκέπτες. Αυτές οι διαδρομές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

· Οι Τέχνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, ενώ δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα με Τέχνη, Μουσική, Χορό. Έτσι ακριβώς όπως νιώθεις, όταν βρίσκεσαι στην Ευρώπη.

· Ανοιχτές Εκθέσεις και Υπαίθρια Γλυπτά. Η τοποθέτηση έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους και η διοργάνωση υπαίθριων εκθέσεων μπορεί να προσδώσει στην πόλη μια αίσθηση «ανοικτού μουσείου». Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν την τέχνη στην καθημερινή τους ζωή, καθιστώντας την πόλη πιο ελκυστική και ζωντανή.

· Πολιτιστικές Συνεργασίες και Δικτύωση. Η συνεργασία με άλλες μικρές ευρωπαϊκές χώρες και πολιτιστικούς οργανισμούς μπορεί να φέρει νέες ιδέες και πόρους.

Send this to a friend