Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 1,231 καταγγελίες οδηγών παγκύπρια για τροχαίες παραβάσεις
1,231 καταγγελίες οδηγών παγκύπρια για τροχαίες παραβάσεις

1,231 καταγγελίες οδηγών παγκύπρια για τροχαίες παραβάσεις

Συνολικά 1,231 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη των Τμήμα Τροχαίας, των επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ της Παρασκευής και της Κυριακής 24-26/5/2024, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων και της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 456 καταγγελίες, οι οποίες αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν οχήματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ και ανέρχονται στις 128. Εξάλλου, έγιναν 78 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 67 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου) και 59 για παραβιάσεις σήματος τροχαίας.

Όσον αφορά στα αδικήματα οδήγησης χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, έγιναν συνολικά 74 καταγγελίες.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 16 καταγγελίες για οδήγηση ακινητοποιημένου οχήματος, 52 καταγγελίες για στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμιο ή πεζόδρομο, 56 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ έγιναν άλλες 245 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Send this to a friend