Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητείται η μονοδρόμηση της οδού Μποζντάγ, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας
Ζητείται η μονοδρόμηση της οδού Μποζντάγ, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας

Ζητείται η μονοδρόμηση της οδού Μποζντάγ, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επείγει η μονοδρόμηση του δρόμου στο Πάρκο Μεσόγειος και στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Περίοικοι κι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή ανέφεραν στην εφημερίδα μας τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της τροχαίας κίνησης στην κάθετη οδό επί της παραλιακής λεωφόρου Πιαλέ Πασά.

Πρόκειται για την οδό Μποζντάγ, η οποία συνδέει την Πιαλέ Πασά με την οδό Ουμ Χαράμ, στο ύψος του σωματείου «Ποσειδώνας» και ταυτόχρονα παρέχει πρόσβαση στον δημοτικό χώρο στάθμευσης (στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά), καθώς και στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος»., το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως μας αναφέρθηκε, το πρόβλημα συνίσταται στο ότι η οδός Μποζντάγ είναι υπερβολικά στενός δρόμος και ως εκ τούτου αδυνατεί να εξυπηρετήσει την διπλή κατεύθυνση οχημάτων, κάτι που επιτρέπεται σήμερα. Είναι ένα οδικό ζήτημα το οποίο, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχής, υφίσταται εδώ και χρόνια, ωστόσο έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα μετά τη λειτουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης και του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», δύο έργα υποδομής που έχουν αυξήσει κατά πολύ την τροχαία κίνηση και γενικά την επισκεψιμότητα.

Πολίτες που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή απέστειλαν πρόσφατα επιστολή προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, κάνοντας λόγο για ραγδαία επιδείνωση του προβλήματος ένεκα της αύξησης της τροχαίας κίνησης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, υπάρχουν περιπτώσεις οδηγών που μπαίνουν από την Πιαλέ Πασά στην οδό Μποζντάγ και αναγκάζονται να κάνουν όπισθεν προς την Πιαλέ Πασά όταν συναντούν αυτοκίνητο να κατευθύνεται στην αντίθετη κατεύθυνση. Τέτοιες καταστάσεις, σημειώνουν, δημιουργούν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο δρόμο και υποσχέθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα εξετάσει πιθανές λύσεις, είτε μονοδρόμησης ολόκληρης της οδού Μποζντάγ, είτε μερικής μονοδρόμησης του υπό αναφορά δρόμου, έτσι ώστε να επιτρέπεται η είσοδος από την πλευρά της οδού Ουμ Χαράμ, αλλά μέχρι το δημοτικό χώρο στάθμευσης και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου να μονοδρομηθεί με επιτρεπόμενη κατεύθυνση μόνο από την Πιαλέ Πασά προς την Ουμ Χαράμ.

 

Send this to a friend