Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)
Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)

Στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση «EAGER LION-2024», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων «KING ABDULLAH II» στην Ιορδανία, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων από 33 συνολικά χώρες, συμμετείχε η Εθνική Φρουρά (ΕΦ), από 12 έως 24 Μαΐου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ). 

Σκοπός της άσκησης, αναφέρεται, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και συνολικής δυνατότητας εκτέλεσης πολυεθνικών διακλαδικών επιχειρήσεων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

«Η συμμετοχή της ΕΦ στην άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό της να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) άλλων κρατών, ενισχύοντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένα αντικείμενα για την εκτέλεση κοινών αποστολών», προστίθεται.

Επίσης, σημειώνεται, «επιβεβαιώνει την άριστη σχέση και το υψηλό επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ΕΦ και των ΕΔ των κρατών αυτών.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend