Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καθόλου τυχαία η επιλογή του τάφου – «γιάφκα» στην Ορόκλινη
Καθόλου τυχαία η επιλογή του τάφου – «γιάφκα» στην Ορόκλινη

Καθόλου τυχαία η επιλογή του τάφου – «γιάφκα» στην Ορόκλινη

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ώρα που οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας, για να βρεθεί η άκρη του νήματος, γύρω από τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού και εκρηκτικών υλών σε τάφο στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η επιλογή του τάφου για να μετατραπεί σε «γιάφκα» φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται πίσω από το οπλοστάσιο, το «έψαξαν» πολύ καλά προτού καταλήξουν στον συγκεκριμένο τάφο.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής ανέφερε ότι ο τάφος όπου βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε οικογένεια, της οποίας κανένα μέλος δεν βρίσκεται σήμερα εν ζωή.

Επιπλέον, το σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος είναι απόμερο, δίπλα από το ψηλό περιτοίχισμα με μπετόν του νεκροταφείου, όπου υπάρχουν πολλά κυπαρίσσια. Ως εκ τούτου, ούτε κάποιος πεζός, ούτε κάποιος που περνά με το αυτοκίνητό του έξω από το νεκροταφείο μπορεί να έχει θέα προς τον τάφο.

Περαιτέρω, ο κ.Φακοντής είπε ότι η πλάκα του τάφου ανοίγει προς την μεριά της περίφραξης του κοιμητηρίου και ως εκ τούτου εάν κάποιος επιχειρήσει ν’ ανοίξει τον τάφο είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου εντός του τάφου το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (20/5), οι έρευνες της Αστυνομίας στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης συνεχίστηκαν και τα επόμενα 24ωρα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί κατά πόσο υπάρχει κρυμμένος οπλισμός και σε άλλους τάφους. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί.

Το «ιστορικό» των όπλων

———————————–

Κι ενώ τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ένας 46χρονος από τη Λάρνακα (εργάζεται σε γραφείο κηδειών στην επαρχία Λάρνακας) κι ένας 35χρονος από την Ορόκλινη, τελούν υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οι ανακριτές της σοβαρής αυτής υπόθεσης αναμένουν από τα αρμόδια εργαστήρια της Αστυνομίας τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων, προκειμένου να εξακριβωθεί το «ιστορικό» του οπλισμού.

Δεν αποκλείεται με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα τεκμήρια να πέσει φως και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι με τον εντοπισμό του βαριού οπλισμού και των εκρηκτικών υλών, που ήταν έτοιμα για χρήση, απέτρεψε αριθμό εγκληματικών ενεργειών.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι σήμερα εξετάσεις, ο οπλισμός και οι εκρηκτικές ύλες που ανακαλύφθηκαν δεν προέρχονται από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, γι’ αυτό και πιθανολογείται ότι η πλειοψηφία των κατασχεθέντων μεταφέρθηκαν από τα κατεχόμενα.

 

Send this to a friend