Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μάχη με τον χρόνο δίδει η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας, μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου μέσα σε τάφο στο κοιμητήριο της Ορόκλινης, προκειμένου να συμπληρώσει το πολυδαίδαλο πάζλ γύρω από σχεδιαζόμενες εγκληματικές ενέργειες, ανεξιχνίαστες υποθέσεις, συνεργάτες των συλληφθέντων καθώς και ενδεχόμενους παραλήπτες μέρους του οπλισμού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου δήλωσε πως, «το ανησυχητικό είναι ότι είχαμε εντοπίσει βαρύ οπλισμό….όλα αυτά διερευνώνται»

Παρόλο που υπάρχει πληροφορία ότι, το οπλοστάσιο ανήκει σε κατάδικο, ο οποίος εκτίει ποινή στις Κεντρικές φυλακές, εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν έχει μετατραπεί σε μαρτυρία, ούτως ώστε να δικαιολογεί έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Κι όλα αυτά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων, κάτι που ενδεχομένως θα διευρύνει τον κύκλο των συλλήψεων.

«Να δούμε το ιστορικό των όπλων αυτών….πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους ΣΙΓΜΑ, η απάντηση της Εθνικής Φρουράς, ως προς την προέλευση των όπλων και των πυρομαχικών, ήταν αρνητική καθώς δεν προέρχονται από τις τάξεις της.

Όπως διαπιστώνεται τα περισσότερα είναι προϊόντα τα οποία μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

 

Εξακολουθεί να «σκουριάζει» στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λάρνακας, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, η οικοδομική άδεια που αιτήθηκε η ανάδοχος εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας, η Kition Ocean Holdings, για τις αναπτύξεις της πρώτης φάσης του έργου ανάπλασης.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 26 Απριλίου, ωστόσο μέχρι σήμερα κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έκανε τον κόπο να μεταβεί στα γραφεία του δήμου για να την παραλάβει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να παραλάβει η εταιρεία την οικοδομική άδεια, απαιτείται η καταβολή εκ μέρους της του χρηματικού ποσού των περίπου 700 χιλιάδων ευρώ. Η τελευταία εξέλιξη στο σίριαλ του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας έχει να κάνει με την επιστολή που απέστειλε πριν από μερικές μέρες η διαχειρίστρια εταιρεία προς τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, μέσω της οποίας ζητά όπως σε περίπτωση που λυθεί η σύμβασή της με την κυβέρνηση, και το λιμάνι και η μαρίνα περιέλθουν ξανά στη διαχείριση του κράτους, τότε να μπορεί να εισπράξει πίσω τα χρήματα για την οικοδομική άδεια της πρώτης φάσης.

Με λίγα λόγια, η Kition ζητά την δέσμευση του Δήμου Λάρνακας, εφόσον καταβάλει τις 700 χιλιάδες ευρώ και παραλάβει την οικοδομική άδεια, σε περίπτωση διακοπής της σύμβασή της με το κράτος, τότε να της επιστραφούν πίσω οι 700 χιλιάδες. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση, αναφέρει στην επιστολή της, θα καταβάλει τα χρήματα και θα παραλάβει την οικοδομική άδεια.

Με δηλώσεις του, ο Ανδρέας Βύρας ήταν ξεκάθαρος ότι ο δήμος, βάση του νόμου, δεν μπορεί να συμφωνήσει, ούτε να κάνει κάτι τέτοιο. Επί της ουσίας, η επιστολή της Kition «φωτογραφίζει» πιθανή λύση της σύμβασης, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκτιμούν ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το σενάριο του «διαζυγίου» φαντάζει πλέον ως μια σοβαρή πιθανότητα…

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο υπουργείο του και σε δέκα μέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις. Επανέλαβε επίσης ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να συζητήσει με την ανάδοχο εταιρεία τα αιτήματά της, υπό την προϋπόθεση όμως αυτή να τηρήσει τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε.

 

 

 

 

 

Send this to a friend