Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Άκης Ζαννέτου: Ανακοίνωσε πρόταση συμμετοχής των δημοτών στον Δήμο Λάρνακας
Άκης Ζαννέτου: Ανακοίνωσε πρόταση συμμετοχής των δημοτών στον Δήμο Λάρνακας

Άκης Ζαννέτου: Ανακοίνωσε πρόταση συμμετοχής των δημοτών στον Δήμο Λάρνακας

Ο Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Άκης Ζαννέτου παρουσίασε σήμερα την πρώτη του πρόταση που αφορά το προεκλογικό του πρόγραμμα. Ο κ. Ζαννέτου έκανε αρχή με την θεματική ενότητα “Συμμετοχή των Δημοτών” αναλύοντας την πρότασή του για το πως οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωσει ιδεών και αποφάσεων εντός του διαμερίσματος Λάρνακας του Δήμου Λάρνακας. 

Συγκεκριμένα στην πρότασή που δημοσίευσε αναφέρει:

Η ενεργότερη συμμετοχή των δημοτών κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ στις εξελίξεις και στις απόφασεις που λαμβάνονται στηn Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια εποχή που η Λάρνακα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια σειρά απλών μέτρων όπως είναι η δημιουργία δεξαμενών σκέψης.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι ικανή να προωθήσει τη διαφάνεια, τη συμμετοχική δημοκρατία, τη διαμόρφωση αποφάσεων στη διακυβέρνηση της τοπικής κοινωνίας και που κυρίως ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των Λαρνακέων.
Οι δεξαμενές σκέψης αποτελούν πλατφόρμες συλλογικής συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών, όπου οι πολίτες, οι τοπικοί φορείς και οι ειδικοί μπορούν να επενδύσουν στη διαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων και στρατηγικών και μέσα απο μια σειρά εισηγήσεων να βελτιώσουμε, κατά συνέπεια, την ποιότητα ζωής κάθε δημότη.
Οι ομάδες αυτές θα αποτελούνται από οποιονδήποτε δημότη έχει συνάφεια με το θέμα που θα συζητείται και επιθυμεί να συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας πρότασης/ απόφασης.

Στόχος:

Η ενεργός συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στην προώθηση της καινοτομίας και στην ανοικτή συζήτηση για τα θέματα που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία που ζούν και εργάζονται.

 

Send this to a friend