Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Ξέχασαν» την οικοδομική άδεια στα γραφεία του δήμου Λάρνακας οι της Kition
«Ξέχασαν» την οικοδομική άδεια στα γραφεία του δήμου Λάρνακας οι της Kition

«Ξέχασαν» την οικοδομική άδεια στα γραφεία του δήμου Λάρνακας οι της Kition

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ούτε καν στον κόπο να μεταβούν στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, για να παραλάβουν την οικοδομική άδεια, για τα έργα της Α΄ φάσης του project της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας, δεν έκαναν οι ιθύνοντες της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings, γεγονός που καταδεικνύει πως το γυαλί έχει πια ραγίσει για τα καλά στις σχέσεις της αναδόχου εταιρείας, με τον Δήμο Λάρνακας και την κυβέρνηση.

Ενώ η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί από τις 24 περασμένου Απριλίου, εντούτοις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας, μέχρι τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, ουδείς εκπρόσωπος της Kition παρουσιάστηκε στο αρμόδιο γραφείο για να την παραλάβει, καταβάλλοντας φυσικά και το ανάλογο αντίτιμο.


Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός αυτό πυκνώνει τα σύννεφα αμφισβήτησης ως προς την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου, δημιουργώντας ταυτόχρονα εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές στην προοπτική έναρξης των έργων της πρώτης φάσης, τα οποία, υπενθυμίζουμε, επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις της Kition προς τον Δήμο Λάρνακας.

Ήδη, στη Λάρνακα άρχισαν να κάνουν σκέψεις ως προς τις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να υπάρξουν, προκειμένου το έργο να μην καθυστερήσει περαιτέρω.

Ενόψει των τελευταίων (αρνητικών) εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή (10/05) και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, αποφάσισε όπως καλέσει τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, να ξεκαθαρίσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, έπειτα και από τις τελευταίες οδηγίες που πήρε το αρμόδιο υπουργείο από την Νομική Υπηρεσία για το ίδιο θέμα.

Είτε με άλλους…

———————–

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας κάλεσε τον Αλέξη Βαφεάδη να ενημερώσει τους παράγοντες της πόλης, ποιες είναι οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα προχωρήσει το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, είτε με τους νυν, είτε με άλλους επενδυτές.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας σημειώνει ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες που θ’ αποφασιστούν, με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση του έργου.

Περαιτέρω, τα μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26 Απριλίου, μία άδεια που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για να εκδοθεί έγκαιρα απαιτήθηκε πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους των υπηρεσιών του δήμου και άλλων αρμόδιων αρχών, εντούτοις η ανάδοχος εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town, δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί στα γραφεία του δήμου για να την παραλάβουν.

Το χειρότερο, δε, είναι πως δεν έχουν καν ενημερώσει τον Δήμο Λάρνακας για τις προθέσεις τους. «Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι κόποι και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες των αρχών της πόλης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με τις δημοτικές αρχές της Λάρνακας, να παρουσιάζονται πλέον ιδιαίτερα ενοχλημένες και δυσαρεστημένες από την στάση που τηρεί η Kition.

 

Send this to a friend