Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η νεανική παραβατικότητα στην επαρχία μας. Οι βανδαλισμοί το Μεγάλο Σάββατο στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών καταδεικνύουν το πρόβλημα σ’ όλη του την διάσταση, με τον 10χρονο μαθητή, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από τον φρουρό ασφαλείας να προβαίνει σε κακόβουλες ζημιές στο σχολικό κτήριο, να παραδέχεται ότι συνεργάτες του ήταν άλλοι δύο συνομήλικοί του…

Μία ψυχρή ομολογία – σοκ, που άφησε άναυδους τους αστυνομικούς ανακριτές της υπόθεσης, προκαλώντας εντονότατο προβληματισμό και ανησυχία. Όσον αφορά τους άλλους δύο 10χρονους, για τους οποίου προέκυψε μαρτυρία ότι εμπλέκονταν στους βανδαλισμούς, κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης μαζί με τους γονείς τους.

Λόγω, όμως, της ηλικίας τους, σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν θα υπάρξουν ποινικές επιπτώσεις. Απλά, τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, ούτως ώστε να μην επαναλάβουν παρόμοιες πράξεις.

Από την πλευρά της, η Σχολική Εφορεία Λιβαδιών θα ζητήσει από τους γονείς των ανηλίκων που εμπλέκονται στο περιστατικό όπως καλύψουν το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν οι οποίες ανέρχονται περίπου στα χίλια ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που ανήλικοι εμπλέκονται σε παρόμοιες ενέργειες στη Λάρνακα.

Ειδικά το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών (Κύκλος Α) πολλάκις έχει πέσει θύμα βανδαλισμών. Εξάλλου, το βράδυ του Σαββάτου μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας συνέλαβαν 34χρονο, τον οποίο εντόπισαν εντός της αυλής λυκείου στη Λάρνακα, έχοντας στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία και περιουσία, για την οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Στο μεταξύ, με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την θλίψη και αγανάκτησή της, ζητώντας ταυτόχρονα την λήψη δραστικών μέτρων προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

 

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε ως «Πράσινη Πόλη» της Κύπρου για το 2023 κι εντάχθηκε αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε για δύο έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, για το έργο «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» και για το έργο «Ανάπλαση Οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο της Λάρνακας» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» για τη χρονιά 2023.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών έγινε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Send this to a friend