Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Η EBU απέκλεισε τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τον τελικό της Γιουροβίζιον
Η EBU απέκλεισε τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τον τελικό της Γιουροβίζιον

Η EBU απέκλεισε τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τον τελικό της Γιουροβίζιον

Με τη συμμετοχή 25 χωρών θα διεξαχθεί ο αποψινός τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) να αποκλείσει τη συμμετοχή της Ολλανδίας.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU, «ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιουστ Κλάιν δεν θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον».

«Η σουηδική Αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει (Σ.Σ. ο Γιουστ Κλάιν) στον Διαγωνισμό», σημειώνει η EBU.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας», προστίθεται.

«Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμπεριφορά του Γιουστ Κλάιν προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού», τονίζεται.

«Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετάσχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend