Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έστησαν «επιχείρηση» καλλιέργειας και πώλησης κάνναβης ζευγάρι ηλικίας 70 και 61 χρόνων
Έστησαν «επιχείρηση» καλλιέργειας και πώλησης κάνναβης ζευγάρι ηλικίας 70 και 61 χρόνων

Έστησαν «επιχείρηση» καλλιέργειας και πώλησης κάνναβης ζευγάρι ηλικίας 70 και 61 χρόνων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Επιχείρηση» πώλησης μαριχουάνας φαίνεται πως είχε στήσει ζευγάρι ηλικίας 70 και 61 χρόνων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι έκρυβαν τα ναρκωτικά μέσα σε γυάλινα μπουκάλια και νάιλον σακούλια.

Πρόκειται για συνταξιούχο από τη Μεγάλη Βρετανία και την αλλοδαπή σύζυγό του, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, καλλιεργούσαν κάνναβη στο σπίτι τους και ακολούθως την προμήθευαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως σε αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου διενήργησαν έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία του 70χρονου, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στην Ξυλοφάγου. Εντός της οικίας βρισκόταν και η 61χρονη σύζυγος του υπόπτου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε μέσα σε γυάλινα μπουκάλια και σε νάιλον σακουλάκια ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους περίπου μισού κιλού, μία χρησιμοποιημένη καπνοσύριγγα, ένας μύλος αλέσεως με ίχνη φυτικής ύλης, μία ιατρική σύριγγα η οποία περιείχε λαδάκι κάνναβης καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Όλα τα τεκμήρια κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε την προφυλάκισή του για περίοδο έξι ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενοι, ισχυρίστηκαν πως καλλιεργούσαν μαριχουάνα σε γλάστρες, που βρίσκονταν κρυμμένες σε εξωτερικό χώρο της οικίας τους, για δική τους χρήση. Λόγω, όμως, της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και των υπολοίπων τεκμηρίων που εντοπίστηκαν στην κατοχής τους, ο ισχυρισμός τους δεν γίνεται πιστευτός.

Η Αστυνομία διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες το ζευγάρι κατείχε τα ναρκωτικά και τα σύνεργα στην οικία του, ενώ αναζητεί τους συνεργάτες των υπόπτων.

 

 

Send this to a friend