Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το τυφλό γατάκι από την Λάρνακα που κέρδισε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό (φώτο)
Το τυφλό γατάκι από την Λάρνακα που κέρδισε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό  (φώτο)

Το τυφλό γατάκι από την Λάρνακα που κέρδισε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό (φώτο)

Ένα τυφλό γατάκι που βρέθηκε πεταμένο πίσω από ένα κάλαθο (skip) στην Κύπρο και διασώθηκε από ένα ζευγάρι Σκωτσέζων, κέρδισε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό για κατοικίδια με μισό εκατομμύριο ψήφους.

Σύμφωνα με το Daily Record, ο Haggis, το πεντάχρονο αιλουροειδές, βρέθηκε ως μικροσκοπικό γατάκι στο κατώφλι  του θανάτου και χρειάστηκε να του αφαιρέσουν τα μάτια λόγω μόλυνσης.

Ο John και η Laura Watson, από τη Γλασκώβη, υιοθέτησαν τον αδέσποτο και πλήρωσαν 1300 λίρες για να τον φέρουν σπίτι στη Σκωτία.

 

 

Το ζευγάρι συμμετείχε σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό για κατοικίδια, με το όνομα KingPet στο Facebook και σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι είχε πάρει την πρώτη θέση, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και παγκοσμίως – με σχεδόν μισό εκατομμύριο ψήφους.

Η Λάουρα, 57 ετών και ο Τζον, 55 ετών, δήλωσαν: «Είμαστε τόσο περήφανοι που κέρδισε τους τίτλους.

«Παρακολουθήσαμε και γαλουχήσαμε όλες τις γάτες με πλήρη υγεία και ο Χάγκις είναι τόσο ξεχωριστός – είναι ένας μαχητής που αξίζει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο Χάγκις έχει λάβει ειδικό πιστοποιητικό για τη νίκη του και ο Τζον και η Λόρα αναμένουν να λάβουν 2.159 £ σε χρηματικό έπαθλο.

Ο Τζον και η Λάουρα συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον Haggis το 2019, όταν εντοπίστηκε από έναν υπάλληλο διάσωσης ζώων και φίλο του ζευγαριού πίσω από ένα skip στη Λάρνακα.

Η Λάουρα, υπάλληλος του δικηγόρου, είπε: «Είχε το ένα μάτι μερικώς κλειστό και έπασχε από γρίπη της γάτας.

«Ήμασταν ήδη στη διαδικασία να υιοθετήσουμε ένα άλλο γατάκι εκείνη την εποχή, αλλά είχαμε δεσμευτεί να σώσουμε γάτες.

«Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να τον παγιδεύσουμε, αλλά όταν τα καταφέραμε, τον πήγαμε στους κτηνίατρους για ιατρικές εξετάσεις.

 

«Διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να δει, πιθανώς μόνο σκιές – η όρασή του ήταν ουσιαστικά μηδενική λόγω της μόλυνσης και έτσι ο κτηνίατρος επικοινώνησε μαζί μας για να αφαιρέσουμε τα μάτια του ώστε να μην πονάει».
Ο Haggis πήγε να ζήσει προσωρινά σε μια τροφοδοσία ενώ ανάρρωσε και η Λάουρα πέταξε για να τον επισκεφτεί.
Όταν ήταν 16 εβδομάδων, ο Haggis ήταν αρκετά μεγάλος για να ταξιδέψει στη Γλασκώβη για να ζήσει με τη Λόρα και τον Τζον και έτσι πλήρωσαν 1300 λίρες για τη φροντίδα του κτηνιάτρου, τους εμβολιασμούς, το διαβατήριο και την πτήση του.
Εκεί ένωσε τις άλλες 12 γάτες που είχαν διασωθεί – και ονομάστηκε «Haggis» από το εθνικό πιάτο.
«Δεν ξέρει καν ότι είναι τυφλός. Θα κατέβει κάτω και θα περιηγηθεί σε κάθε δωμάτιο και στον πίσω κήπο».
«Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να μετακινήσω έπιπλα και να αλλάξω τη διάταξη.
«Τα μουστάκια του αναπληρώνουν τα μάτια του και τον βοηθούν να καθοριστεί πόσο μακριά πρέπει να κινηθεί ή να πηδήξει.
«Οι άλλες γάτες του δείχνουν κατανόηση, ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του».
Η Laura έθεσε ως υποψήφιο τον Haggis στον διαγωνισμό KingPet στο Facebook νωρίτερα φέτος, καθώς θεώρησε ότι ήταν “λίγο διασκεδαστικό”.
Η ίδια εξήγησε: «Δεν έβλεπα κανέναν με άλλες γάτες που έχουν αναπηρίες, γι’ αυτό σκέφτηκα να βάλω τη φωτογραφία του.
«Οι φίλοι μου ήρθαν σε επαφή και μου είπαν ότι ήρθε πρώτος στον κόσμο – ήταν λίγο σοκ.
«Εκτός από τη νίκη, λάβαμε υπέροχα μηνύματα από ανθρώπους, ειδικά από έναν άνδρα που είπε ότι είχε την ευλογία να έχει μια τυφλή γάτα και ότι ήταν υπέροχο να βλέπει τον Χάγκις.
«Το να πιστεύεις ότι άλλοι άνθρωποι είχαν αναγνωρίσει ότι μια γάτα με αναπηρία μπορεί να κερδίσει έναν διαγωνισμό είναι εκπληκτικό».
Ο Haggis έλαβε 455.403 ψήφους και του απονεμήθηκαν 2.159 λίρες ως χρηματικό έπαθλο το οποίο η Λόρα και ο Τζον, που έχουν δύο παιδιά και 13 γάτες διάσωσης, σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα χρήματα για να βοηθήσουν περισσότερα ζώα στο εξωτερικό.
Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend