Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρουσίαση βιβλίου «Τάσος Μητσόπουλος στην Αραδίππου: Όραμα και Πίστη για την Κύπρο και την Ευρώπη» από το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης»
Παρουσίαση βιβλίου «Τάσος Μητσόπουλος στην Αραδίππου: Όραμα και Πίστη για την Κύπρο και την Ευρώπη» από το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης»

Παρουσίαση βιβλίου «Τάσος Μητσόπουλος στην Αραδίππου: Όραμα και Πίστη για την Κύπρο και την Ευρώπη» από το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, πλήθος κόσμου, πολιτικές προσωπικότητες από την Κύπρο και την Ελλάδα και φίλοι του Τάσου Μητσόπουλου, συγκεντρώθηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Αραδίππου, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου «Τάσος Μητσόπουλος: Όραμα και Πίστη για την Κύπρο και την Ευρώπη».

 

 

Η έκδοση με τα πολιτικά κείμενα του Τάσου Μητσόπουλου, αποτελεί όπως επισήμανε και ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», μια παρέμβαση για το μέλλον. Ο Τάσος Μητσόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης, ήταν και παραμένει ένα πρότυπο. Ένα πρότυπο ήθους και αξιοπρέπειας. Ένα πρότυπο πολιτικού με αρχές, με περιεχόμενο, που κοίταζε μπροστά. Αυτά ακριβώς χρειαζόμαστε και σήμερα.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, στον δικό της χαιρετισμό, αφού εξήρε την προσωπικότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έφερε ο Τάσος Μητσόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τη διεισδυτική ματιά του έμοιαζε να ακτινογραφεί την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις των καιρών, κατανοώντας παράλληλα με μια ξεχωριστή ευαισθησία τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες του λαού μας. Προσδιορίζοντας τις αιτίες και συνέπειες των διεθνών εξελίξεων στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και αναγνωρίζοντας προοπτικές και δυναμικές είχε την ικανότητα να διαβλέπει και να οραματίζεται τη μετουσίωση τους σε βιώσιμες πολιτικές, σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης κ. Κωστής Χατζηδάκης και η αδελφή του Τάσου Μητσόπουλου κ. Εύα Μητσοπούλου.

 

 

Send this to a friend