Home ΛΑΡΝΑΚΑ Beach tennis στη Λάρνακα με συμμετοχή αθλητών από 24 χώρες!
Beach tennis στη Λάρνακα με συμμετοχή αθλητών από 24 χώρες!

Beach tennis στη Λάρνακα με συμμετοχή αθλητών από 24 χώρες!

Μετά από εννέα ημέρες δράσης στην καυτή άμμο των Φοινικούδων, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 η μεγαλύτερη σε διάρκεια διοργάνωση διεθνών τουρνουά beach tennis που διεξήχθη ποτέ στην Κύπρο. Οι αγώνες, με διοργανωτή την Island Sportz, φιλοξενήθηκαν στα γήπεδα beach tennis στην παραλία των Φοινικούδων με συμμετοχή 72 αθλητών και 30 αθλητριών, με 80 από αυτούς να προέρχονται από το εξωτερικό.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθόλη τη διάρκεια των τουρνουά επέτρεψαν στους αθλητές και αθλήτριες να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό θέαμα μπροστά από ένα ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό φίλων του αθλήματος και τουριστών που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλής ποιότητας παιχνίδια beach tennis.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των πέντε διεθνών τουρνουά τα οποία προστίθενται σε ένα μακρύ κατάλογο που αριθμεί πέραν των 20 διοργανώσεων τα τελευταία 2 χρόνια, η πόλη της Λάρνακας έχει πλέον καταστεί ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς προορισμούς στην Ευρώπη για τη διοργάνωση και διεξαγωγή διεθνών αγώνων beach tennis συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω του αθλητισμού. Κατά την περίοδο προετοιμασίας και διεξαγωγής των αγώνων, φιλοξενήθηκαν στη Λάρνακα αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες και συγκεκριμένα: Αυστρία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις των γηπέδων, η ντόπια φιλοξενία, η αφοσίωση των διοργανωτών στην εξυπηρέτηση των αναγκών των αθλητών και στη δημιουργία ενός αθλητικού και ψυχαγωγικού περιβάλλοντος που συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλήματος είναι παράγοντες που ευνοούν την προσέλκυση νέων και επαναλαμβανόμενων αθλητών στη χώρα. Καθώς η αποτελεσματική ανάπτυξη του αθλήματος στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στις ευκαιρίες που δίνονται σε νέους αθλητές να διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο, στα τουρνουά που μόλις ολοκληρώθηκαν συμμετείχαν 7 αθλητές από την Ιταλία κάτω των 18 ετών με τον μικρότερο αθλητή να είναι μόλις 14 ετών.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος των αγώνων, οι νικητές και νικήτριες είναι ως ακολούθως:

 

Send this to a friend