Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, 26χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος τραυματίστηκε σε οδική σύγκρουση, που συνέβη το βράδυ, της Τρίτης στη Λάρνακα.

Η σύγκρουση συνέβη, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος. Ο 26χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

 

Υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, πιθανόν με εύφλεκτη ύλη, το οποίο βρισκόταν έξω από οικία στη Λάρνακα, εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γυναίκα ηλικίας 47 ετών κατήγγειλε ότι γύρω στις 03.20 τα ξημερώματα, άγνωστοι έθεσαν φωτιά στο αυτοκίνητο συγγενικού της προσώπου που βρισκόταν έξω από οικία στη Λάρνακα.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή ωστόσο η φωτιά κατασβέστηκε από τους ενοίκους του σπιτιού.

Στη σκηνή μετέβησαν και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας τα οποία μετά από έρευνες διαπίστωσαν ότι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε εύφλεκτη ύλη και πως από τη φωτιά το αυτοκίνητο υπέστη ελαφριές ζημιές άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

 

Στο πόδι σηκώθηκε ζευγάρι στη Λάρνακα όταν άγνωστοι φέρεται να τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τύπου χειροβομβίδας έξω από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης, και ενώ το ζεύγος βρισκόταν στην οικία του, άκουσαν την έκρηξη και άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου χειροβομβίδας που είχε τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σπιτιού.

Υπέστησαν μικρές ζημιές ο τοίχος της οικίας. Για το περιστατικό η Αστυνομία δεν εξέδωσε κάποιο επίσημο δελτίο τύπου.

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν την Τρίτη και χθες Τετάρτη  από το ΤΑΕ Λευκωσίας  οι έρευνες στην περιοχή του Φάρου των Περβολιών Λάρνακας, σε σχέση με την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Δημήτρη Ανδρονίκου άλλως “Δημητρούι” που διαπράχθηκε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι σε δρόμο της Ανθούπολης, ενώ θύμα και θύτης επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Ο Ανδρονίκου που εξακολουθεί να νοσηλεύται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς με τον ένα να τον βρίσκει στο λαιμό.

Την Τρίτη μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας μετά από πληροφορία, μετέβησαν στον συγκεκριμένο ανοικτό χώρο στα Περβόλια όπου και εντόπισαν τεκμήριο (γεμιστήρα όπλου) που πιστεύεται ότι συνδέεται με την απόπειρα φόνου.

Να πούμε επίσης ότι φερόμενος εκτελεστής εκτιμάται ότι είναι ο Σύρος 28 ετών ο οποίος συνελήφθη επίσης στη Λάρνακα το περασμένο Σάββατο. Στο σπίτι όπου ενοικίαζε εντοπίστηκαν περίπου €10,000, για τις οποίες ο ίδιος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Άφαντο παραμένει το όπλο με το οποίο επιχείρησαν να κλείσουν το στόμα στο «Δημητρούι», την ώρα που η Αστυνομία ψάχνει το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για την σχεδιαζόμενη εκτέλεση το οποίο φαίνεται να έκλεψαν από τη Λεμεσό. Για την υπόθεση καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

 

Send this to a friend