Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εξαπάτησαν 83χρονη με δήθεν εγχείρηση που χρειάζοταν ο εγγονός της
Εξαπάτησαν 83χρονη με δήθεν εγχείρηση που χρειάζοταν ο εγγονός της

Εξαπάτησαν 83χρονη με δήθεν εγχείρηση που χρειάζοταν ο εγγονός της

Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με γιατρούς διερευνά η Αστυνομία.

Θύμα της τηλεφωνικής απάτης όπου επιτήδειοι παριστάνουν γιατρούς, έπεσε χθες το απόγευμα 83χρονη, στη Λευκωσία, με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ύψους €650. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 83χρονη, γύρω στις 4μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα, στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα. Ο άγνωστος φέρεται να της ζήτησε χρήματα για χειρουργική επέμβαση, στην οποία δήθεν χρειαζόταν να υποβληθεί ο εγγονός της. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, επισκέφθηκε την 83χρονη στο σπίτι της, ο οποίος παρέλαβε από την παραπονούμενη, το χρηματικό ποσό των €650.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία συστήνει για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη προσοχή, στο κοινό, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή χρηματικών ποσών.

Απευθύνει επίσης έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Send this to a friend