Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων
Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Στόχος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτός έχει προσδιοριστεί από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, είναι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα των νέων Τοπικών Αρχών. Παράλληλα, με τη διεύρυνση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους, να είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη, ενώ παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Έπειτα από πολλές συζητήσεις και προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταρρύθμιση αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τις νέες νομοθεσίες για τους Δήμους, τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης και τις Κοινότητες.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) παρουσιάζει πιο κάτω, τους υποψήφιους Δήμαρχους, Αντιδημάρχους, και Προέδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχες) σε κάθε επαρχία, ποιοί από αυτούς στηρίζονται από πολιτικές δυνάμεις και από ποιές.

Επαρχία Λευκωσίας

Υποψήφιοι Πρόεδροι για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας είναι ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με υποστήριξη από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα και ο Ανδρέας Ασσιώτης, με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ.

Για τη Δημαρχία Λευκωσίας, υποβλήθηκαν τέσσερις ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Ο Νίκος Τορναρίτης υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα. Ο Χαράλαμπος Προύντζος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και το Βολτ, και ο Παναγιώτης Μέντζης από το Κίνημα Οικολόγων. Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας κατέθεσε και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Στον Δήμο Στροβόλου υποβλήθηκαν επίσης τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση Δημάρχου. Ο Χαράλαμπος Τσίγκης στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και το Κόμμα για τα Ζώα, ο Σταύρος Σταυρινίδης από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους από το Κίνημα Οικολόγων. Υποψηφιότητα με το κόμμα Ακρο-Αριστερή Αντίσταση Κομμουνισμός υπέβαλε η Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Για τη θέση του Δημάρχου Λακατάμιας υποψηφιότητα υπέβαλαν ο Λούκας Ελευθερίου με στήριξη από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ, η Φωτούλα Χατζηπαπά, με στήριξη από ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ και Κίνημα Δικαίωση – Στήριξη – Επιστροφή, ο Ιωάννης Πιερίδης με στήριξη από το Κίνημα Οικολόγων και ο Ανδρέας Γ. Ανδρέου.

Μάχη για δύο στον Δήμο Λατσιών-Γερίου, μεταξύ του Χρίστου Πιτταρά, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ και το Κόμμα για τα Ζώα και του Σάββα Νικολάου, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας υποψηφιότητα κατέθεσε ο Ανδρέας Ιωσήφ, με την υποστήριξη του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ, ενώ τον Σταύρο Χατζηγιάννη στηρίζει το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Υποψηφιότητα για τη θέση κατέθεσε και ο Μιχάλης Χατζηκυριάκου.

Για τη θέση του Αντιδήμαρχου Λευκωσίας υποψήφιοι είναι ο Χρύσανθος Φάκας, με υποστήριξη από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Χρίστος Ιωσήφ, με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, και ο Αντώνης Κουππαρής, ο οποίος υπέβαλε υποψηφιότητα με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Στην Αγλαντζιά, υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιδημάρχου υπέβαλαν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, το Κίνημα Οικολόγων και το Κόμμα για τα Ζώα, και ο Κώστας Φωτίου, ο οποίος υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Για τη θέση Αντιδημάρχου Έγκωμης υποψηφιότητα υπέβαλαν ο Φοίβος Ζαχαριάδης, υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ και το Κόμμα για τα Ζώα, και ο Πανίκος Κωνσταντίνου, με στήριξη από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Στον Άγιο Δομέτιο, υποψηφιότητα για Αντιδήμαρχοι κατέθεσαν ο Νίκος Δρυμιώτης, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο Κωνσταντίνος Γιάγκου, με στήριξη από το ΔΗΚΟ, ο Βαλέριος Δανιηλίδης, με τη στήριξη του Κινήματος Οικολόγων, ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με στήριξη από το Κόμμα για τα Ζώα και ο Ανδρέας Γρηγορίου.

Πέντε άτομα κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιδημάρχου Στροβόλου. Η Στέλλα Σουρμελή στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα. Ο Κώστας Κούκος από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Υποψηφιότητα κατέθεσαν και οι Αιμίλιος Μιχαήλ και Στέλιος Γεωργίου, ενώ η Αντρούλλα Σοφοκλή κατέρχεται υποψήφια με το κόμμα Κίνημα Δικαίωση Στήριξη Επιστροφή.

Στους οχτώ ανέρχονται οι υποψήφιοι για τη θέση Αντιδημάρχου Λακατάμιας. Ο Άλκης Αλκιβιάδης υπέβαλε υποψηφιότητα με τη στήριξη ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Γιώργος Χριστοφόρου στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Αλέξης Χαραλάμπους από την ΕΔΕΚ, ενώ υποψηφιότητα υπέβαλαν και οι Πρόδρομος Τσούλουπας, Δημήτρης Παντοπώλης, Κωνσταντίνα Αχιλλέως, Αριστοτέλης Μελή και Στέλιος Παπαμωϋσέως.

Για την Αντιδημαρχία Τσερίου υποψηφιότητα υπέβαλαν ο Μιχάλης Ξυψιτής, με στήριξη από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο Κώστας Καλογήρου με στήριξη από ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Οικολόγους, καθώς και ο Μάριος Σωκράτους.

Χωρίς ανθυποψήφιο αναδείχθηκε στη θέση Αντιδημάρχου Ανθούπολης η Φρόσω Αρμοστή, με στήριξη από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Για την Αντιδημαρχία Λατσιών υποψήφιοι είναι ο Γιώργος Γιωργακούδης, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο Κυπριανός Φιλίππου με στήριξη από ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, και ο Κώστας Γεωργίου.

Μάχη για δυο για τη θέση Αντιδημάρχου Γερίου, με τον Νεόφυτο Παπαλαζάρου να στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, και τον Μάριο Σάββα από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.

Στο Δάλι, υποψήφιοι για την Αντιδημαρχία είναι η Βιβή Βαλιαντή, ο Τζόζεφ Βασιλείου, με στήριξη από ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ, και ο Κώστας Καλλής.

Στην Αλάμπρα, υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι ο Τάκης Χριστοδούλου, με στήριξη του ΑΚΕΛ, ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, τον οποίο στηρίζει η ΕΔΕΚ, και η Πόπη Κωνσταντίνου Τσιοπάνη.

Για την Αντιδημαρχία Λυμπιών υποψηφιότητα κατέθεσαν ο Παντελής Ξυνιστέρης, με στήριξη ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ και η Αναστασία Μέσσιου Τουμάζου, με στήριξη ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Στο Πέρα Χωριό αντίπαλοι για τη θέση Αντιδημάρχου είναι ο Άντρος Ανδρέου, με στήριξη από ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, και ο Λούκας Χατζηγιάγκου με στήριξη από ΔΗΣΥ.

Χωρίς ανθυποψήφιο εκλέγονται στη θέση Αντιδημάρχου Νήσου ο Κούλλης Πογιατζής, που στηριζόταν από ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ και στη θέση Αντιδημάρχου Ποταμιάς ο Γιάννης Μηνά, με στήριξη από ΑΚΕΛ.

Επαρχία Λεμεσού

Στη Λεμεσό υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΕΟΑ, δέκα για τη Δημαρχία των τεσσάρων Δήμων και 59 για την Αντιδημαρχία των 22 δημοτικών διαμερισμάτων.

Την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού διεκδικούν ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, στηριζόμενος από ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ, ο νυν Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), Γιάννης Τσουλόφτας, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και ο τέως διευθυντής του Cyprus College Λεμεσού, πολιτικός μηχανικός Χρίστος Βακανάς.

Τη Δημαρχία Λεμεσού διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης και ο σύμβουλος μάρκετινγκ, τέως Πρόεδρος ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης τυγχάνει της στήριξης του ΔΗΣΥ και της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Γιάννης Αρμεύτης, στηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Βολτ, ενώ ο Χρίστος Μιχαηλίδης τυγχάνει στήριξης από το Κίνημα Οικολόγων και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Τη Δημαρχία Πολεμιδιών διεκδικούν η Μαρία Σουτζιή, η Γιωργούλλα Πατέρα και ο δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κ. Πολεμιδιών, Άντρος Θεοδώρου. Η Μαρία Σουτζιή στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, η Γιωργούλλα Πατέρα από τον ΔΗΣΥ, ενώ η υποψηφιότητα Άντρου Θεοδώρου τυγχάνει της στήριξης των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Κίνημα Οικολόγων και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Στον Δήμο Ανατολικής Λεμεσού τη θέση του Δημάρχου διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γερμασόγειας, Κούλλης Τσαγκάρης. Η υποψηφιότητα Κυριάκου Ξυδιά στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, το Βολτ και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ενώ η υποψηφιότητα Κούλλη Τσαγκάρη στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Τη Δημαρχία Δυτικής Λεμεσού διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος Παντελής Γεωργίου και ο νυν κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου. Ο Παντελής Γεωργίου, τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, το Κίνημα Οικολόγων και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ενώ ο Νίκος Σπύρου στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Την Αντιδημαρχία Λεμεσού διεκδικούν ο πρώην Αντιδήμαρχος Σάββας Στούππας, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο δικηγόρος Δήμος Κάτσης, που τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, και ο αρχιτέκτονας Μίλτος Παπαδόπουλος, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν το Κίνημα Οικολόγων και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Την Αντιδημαρχία Μέσα Γειτονιάς διεκδικούν οι Μάριος Πρωτοπαπάς, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία,  Φίλιππος Κωνσταντινίδης, που τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ως επίσης και ο Ευστάθιος Γρηγορίου, που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων.

Την Αντιδημαρχία Τσερκέζ διεκδικούν, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, ο Γιάννης Μέντζης, και η Φωστήρα (Ήρα) Φιλίππου, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Ο Ανδρέας Τσίπη, με το τοπικό Κίνημα «Νέα Οριζόντια Δύναμη», διεκδικεί την Αντιδημαρχία Κάτω Πολεμιδιών, με ανθυποψήφιους τον Αβραάμ Λουκά, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, και τον Μιχάλη Σπύρου.

Στα Πάνω Πολεμίδια, ως υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι κατέρχονται οι Γεώργιος Κακουλλάς, Κυριάκος (Κίκης) Μαυρής, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και η Μαρία Πέτρου, η οποία στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Για την Αντιδημαρχία Γερμασόγειας υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Χρίστος Παπαμιχαήλ, με τη στήριξη ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Παύλος Παύλου, με τη στήριξη ΑΚΕΛ,  ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Γιώργος Λουρουτζιάτης.

Την Αντιδημαρχία Αγίου Αθανασίου διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου, ο οποίος στηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Κίνημα Οικολόγων και ο  Μάριος Προδρόμου, ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ.

Την Αντιδημαρχία Αγίου Τύχωνα διεκδικούν, ο Ηρακλής Ηρακλέους, που στηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Κίνημα Οικολόγων και ο Παναγιώτης Παύλου. Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ αποφάσισε την κατά βούληση στήριξη.

Στη Μουτταγιάκα, την Αντιδημαρχία διεκδικούν ο Πέτρος Νιόκκας, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, ο Φύτος Παφίτης, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και ο Γιάννος Στυλιανού, με τη στήριξη της ΕΔΕΚ.

Την Αντιδημαρχία Ακρούντας διεκδικούν οι Χριστάκης Καλλινίκου, Νίκος Νικολαΐδης και Κώστας Χαραλάμπους, ενώ στα Φοινικάρια θέση Αντιδημάρχου διεκδικούν ο Ιωάννης Ιωάννου, με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, Μάριος Ρωτής, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ και της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και ο Θεοδόσης Ιωάννου.

Ο Ζήνων Μαραθεύτης διεκδικεί την Αντιδημαρχία Μαθηκολώνης όπως επίσης η Χρυστάλλα Αναϊτη και η Γιωργούλλα Μιχαήλ, την οποίαν υποστηρίζει το ΔΗΚΟ.

Την Αντιδημαρχία Αρμενοχωρίου διεκδικούν ο Χρίστος Καράσαββας, με τη στήριξη ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο Χριστάκης Κλεοβούλου και ο Χρίστος Χάμπου.

Στον Δήμο Δυτικής Λεμεσού ανακηρύχθηκαν ήδη Αντιδήμαρχοι άνευ ανθυποψηφίου, ο Ανδρέας Αρέστη (Ερήμη), ο Σοφοκλής Γεωργίου (Καντού) και ο Νίκος Νικολάου (Σωτήρα).

Την Αντιδημαρχία Ύψωνα διεκδικούν ο Κλεάνθης Καραμανίδης, με στήριξη από ΔΗΠΑ-Συνεργασία, η Αλέκα Στυλιανού, με στήριξη από τον ΔΗΣΥ, ο Σωτήρης Στυλιανού, με στήριξη από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ο Γιώργος Τσαγγαρίδης.

Στο Ακρωτήρι διεκδικούν την Αντιδημαρχία οι Κώστας Ευρυπίδου, Γεώργιος Κωνσταντίνου και Βαρνάβας (Βάκης) Μιχαήλ.

Η Ελένη Θεμιστοκλέους, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ο Αδάμος Μιχαήλ, με στήριξη του ΔΗΣΥ, διεκδικούν την Αντιδημαρχία Ασωμάτου.

Στην Επισκοπή, υποψήφιοι για την Αντιδημαρχία είναι ο Χριστάκης Αρέστη, ο Γεώργιος Λοιζίδης, ο Λεύκιος Προδρόμου, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, και ο Μάριος Σιακαλλής, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ.

Ο Λούκας Γενεθλίου, με στήριξη ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και ο Λούκας Δημητρίου, με στήριξη ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ διεκδικούν την Αντιδημαρχία Κολοσσίου.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Τραχωνίου υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι η Μαρίκκα Αθάνατου, ο Θρασύβουλος (Θράσος) Θρασυβούλου, ο Ανδρέας Καμαρλίγγος, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ,  η Γιωργούλα Ονουφρίου και ο Κυριάκος (Κούλλης) Χριστοδούλου, με τη στήριξη του ΔΗΣΥ.

Επαρχία Λάρνακας

Στη Λάρνακα υποβλήθηκαν δυο υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΕΟΑ, δώδεκα για τη Δημαρχία των τεσσάρων Δήμων και 44 για την Αντιδημαρχία των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων.

Την Προεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας διεκδικούν οι Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ – Συνεργασία και Κίνημα Οικολόγων και Ευάγγελος Ευαγγελίδης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ.

Τη Δημαρχία Λάρνακας διεκδικούν ο Ανδρέας Βύρας, ο Μιχάλης Ππεκρή και ο Σωτήρης Ιωάννου.

Ο Ανδρέας Βύρας στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Βολτ και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Μιχάλης Ππεκρή από τον ΔΗΣΥ και ο Σωτήρης Ιωάννου από το ΕΛΑΜ.

Τη Δημαρχία του Δήμου Αραδίππου διεκδικούν οι Χριστόδουλος Πάρτου, Αντρέας Ζωνιάς και Χαράλαμπος Μουσκοβίας.

Ο Χριστόδουλος Πάρτου τυγχάνει της στήριξης των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ- Συνεργασία, ενώ ο Αντρέας Ζωνιάς στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων.

Τη Δημαρχία Αθηένου διεκδικούν ο Κυριάκος Καρεκλάς και ο Σπύρος Παπουής. Τον Κυριάκο Καρεκλά στηρίζουν ο ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Κίνημα Οικολόγων.

Τη Δημαρχία Λευκάρων διεκδικούν ο Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο Κυριάκος Λοϊζίδης.Τον Σοφοκλή Σοφοκλέους στηρίζουν ο ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Υποψήφιοι για τη Δημαρχία του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, είναι ο Κύπρος Ανδρονίκου και ο Νίκος Δαμιανού. Τον Κύπρο Ανδρονίκου στηρίζουν οι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ενώ ο Νίκος Δαμιανού τυγχάνει στήριξης από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και τους Ενεργούς Πολίτες-Κίνηση Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Την Αντιδημαρχία Λάρνακας διεκδικούν ο Άκης Ζαννέττου, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και την ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Ιάσων Ιασωνίδης, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και ο Κωστάκης Κωνσταντίνου.

Αντιδήμαρχος Λιβαδιών ανακηρύχθηκε ο Μάριος Αρμένης, ο οποίος δεν είχε ανθυποψήφιο.

Την Αντιδημαρχία Βορόκληνης διεκδικούν η Τούλα Αργυρίδου και ο Νεόφυτος Φακοντής, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Την Αντιδημαρχία Αραδίππου διεκδικούν ο Μάριος Νεοφύτου, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και η Ευανθία Σάββα.

Την Αντιδημαρχία Αβδελλερού διεκδικούν οι Θεόδωρος Δημητριάδης, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ και ο Έλενος Νικολάου, που στηρίζεται από τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Την Αντιδημαρχία Αθηένου διεκδικούν ο Φίλιππος Κεπόλας, που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ο Κυριάκος Παμπόρης, ο οποίος τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Αντώνης Τουλούπης και ο Πέτρος Χατζηπιερής, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Στην Αντιδημαρχία των Κελλιών εξελέγη άνευ ανθυποψηφίου ο Παναγιώτης Τυρίμος.

Την Αντιδημαρχία Τρούλλων διεκδικούν οι Κυριάκος Βανέζη, Σπύρος Πάμπουλου και Λάζαρος Παπαχαραλάμπους.

Την Αντιδημαρχία Λευκάρων διεκδικούν οι Μιχαλάκης (Μάκης) Σάββα, Πέτρος Γεωργίου, Ανδρέας Δουκανάρης, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, Κυριάκος Παπαλοϊζου, Κωνσταντίνος Ραουνάς και ο Ευθύμιος Στρούθος, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Στην Αντιδημαρχία Βάβλας εξελέγη άνευ ανθυποψηφίου ο Γεώργιος Παττίχης. Άνευ ανθυποψηφίου εξελέγη εξάλλου στην Αντιδημαρχία Δελίκηπου ο Χριστάκης Νικολάου Χριστάκης.

Την Αντιδημαρχία Κάτω Λευκάρων διεκδικούν οι Χαράλαμπος Μάρκου και Μιχάλης Μιχαήλ, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Την Αντιδημαρχία Σκαρίνου διεκδικούν οι Άννα Κοσμά και Αβραάμ (Μίμης) Χριστοφόρου, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Την Αντιδημαρχία Λάγιας διεκδικούν οι Αρετή Μιλτιάδου και Νίκος Νικολάου.

Την Αντιδημαρχία του Δήμου Δρομολαξιάς -Μενεού διεκδικούν οι Γιάννος Ιωάννου, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Γεώργιος Φραγκέσκου και ο Γεώργιος Χρίστου, που τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Την Αντιδημαρχία Κιτίου διεκδικεί ο Νίκος Χατζημιχαήλ, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, η Χριστίνα Γεωργίου Σάββα, ο Παύλος Παύλου και η Ανδριάνα Χίνη Μάρκου.

Την Αντιδημαρχία Περβολιών διεκδικούν ο Κωστάκης Τίγγη, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και ο Χρίστος Κύζης.

Την Αντιδημαρχία Τερσεφάνου διεκδικούν οι Μιχάλης Νέστορας και Σωτήρης (Σώτος) Παναγή, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Την Αντιδημαρχία Κόρνου διεκδικούν ο Σταύρος Ευαγγέλου και ο Μιχαλάκης (Μάκης) Σάββα, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Επαρχία Αμμοχώστου

Στην Επαρχία Αμμοχώστου υποβλήθηκαν τρεις υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΕΟΑ, εννέα για τη Δημαρχία των τεσσάρων Δήμων και 23 για την Αντιδημαρχία των 9 δημοτικών διαμερισμάτων.

Την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου διεκδικούν ο Γιάννης Καρούσος, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Άντρος Κτωρίδης, ο οποίος τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ  και ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Τη Δημαρχία Αγίας Νάπας διεκδικούν οι Χρίστος Ζαννέττου, Μαρτής Μαρτή, Νεόφυτος Μιχαήλ και Κυριάκος Τσιακκούρμας.

Ο Χρίστους Ζαννέττου στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και ο Μαρτής Μαρτή τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Τη Δημαρχία Παραλιμνίου – Δερύνειας διεκδικούν οι Μιχάλης Ζουβάνης, Παναγιώτης Κύζας, Γιώργος Νικολέττος, Λούκας Πολυκάρπου και Κώστας Φυτιρής.

Ο Γιώργος Νικολέττος στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Μιχάλης Ζουβάνης στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ενώ ο Παναγιώτης Κύζας στηρίζεται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι Αγίας Νάπας είναι οι Παντελής Νέος, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Αντώνης Χρίστου Γέριμος, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Την Αντιδημαρχία Σωτήρας διεκδικούν οι Μάριος Αδάμου, που στηρίζεται από τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, και Αντώνης Κουμή, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Την Αντιδημαρχία Αυγόρου διεκδικούν οι Παύλος Ιωάννου, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Παναγής Μιχαηλάς, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι Άχνας είναι οι Νίκος Βάσιλας, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Γεώργιος Ματθαίου  και ο Γεώργιος Τσαππής.

Την Αντιδημαρχία Λιοπετρίου διεκδικούν οι Βάσος Γεωργίου, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, Μάρκος Κουμή και Δήμητρα Νεοφύτου, που τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων.

Υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι Παραλιμνίου είναι οι Αναστάσης (Τάσος) Βλίττης, Κλεάνθης Κουτσόφτας, που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Αβραάμ Μουλαζίμης Αμερικάνος, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και Σίμος Σπαρτιάρης που στηρίζεται από το ΔΗΚΟ.

Την Αντιδημαρχία Αχερίτου διεκδικούν οι Μάκης Αδάμου και Μιχάλης Καούνας, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι Δερύνειας είναι οι Αννίτα Λίλη, που στηρίζεται από το ΔΗΚΟ, και Νίκος Λίλη, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων.

Την Αντιδημαρχία Φρενάρους διεκδικούν οι Κώστας Μιχαήλ, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Παντελής Πίγγος, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Μιχάλης Χατζηγιώρκας.

Επαρχία Πάφου

Για τη θέση Προέδρου του ΕΟΑ Πάφου, ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, ενώ το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ υποστηρίζει τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΚ και τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ.  Εξάλλου την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του εξήγγειλε για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΑ Πάφου και ο Μάριος Τσέλεπος.

Για τη Δημαρχία της Πάφου υποψηφιότητες υπέβαλαν ο νυν Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Εύρος Λοϊζίδης. Ο ΔΗΣΥ και η ΔΗΠΑ-Συνεργασία υποστηρίζουν τον Φαίδωνα Φαίδωνος. Το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ στηρίζουν τον Εύρο Λοϊζίδη.

Για τη Δημαρχία Ανατολικής Πάφου υποψήφιοι είναι ο δημαρχεύων Κυριάκος Χατζηβασίλης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ και ο Νίκος Παλιός πολιτιστικός λειτουργός του Δ. Γεροσκήπου, ο οποίος τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων. Επίσης την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την Δημαρχία Ανατολικής Πάφου εξήγγειλαν ο Στέφανος Ρούσσου Ρόσκος, αλλά και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τρακίδης, ο οποίος στηρίζεται από την Κίνηση για τη Σωτηρία της Πάφου.

Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Δυτικής Πάφου – Ακάμα υπέβαλαν ο νυν Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και την ΕΔΕΚ και ο Σταύρος Παντελίδης ως ανεξάρτητος που υποστηρίζεται από τις τοπικές επιτροπές του ΔΗΣΥ.

Στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία ο νυν Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή, με ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που στηρίζεται από ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ. Υποψήφιος είναι επίσης ο Κυριάκος Κλεάνθους που στηρίζεται από ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Κίνημα Οικολόγων.

Το χρίσμα του Αντιδημάρχου Πάφου διεκδικούν οι Κώστας Μαυρομμάτης, Άγγελος Ονησιφόρου , Χρίστος Μακαρίου, Μάριος Νεοφύτου, Μιχάλης Μιχαήλ και Νεόφυτος Στυλιανού.

Για εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Πόλης Χρυσοχούς έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Σάββας Σωκράτους, Ανδρέας Γεωργίου, Λάκης Χριστοδούλου, Ελευθέριος Παναγή, Μαρία Δημητρίου, Γιώργος Γεωργίου και Ανδρέας Τούττουλος.

Για εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Πάτροκλος Ευαγγέλου, Θεόφιλος Θεοφίλου και Μάριος Θεοχάρους.

Για εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Ανδρολύκου έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Ανδρέας Σάββα και Εσκούλ Χασσάν. Εξάλλου, για εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Πωμού έχουν προταθεί υποβάλει υποψηφιότητες οι Νικόλαος Νικολάου, Ανδρέας Διονυσίου και Γιώργιος Κουρσαρτάρης.

Για την εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Γυαλιάς έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Μαίρη Χαραλάμπους, Νεόφυτος Εφραίμ, Μάριος Νικόλα, και Μάμας Γρηγορίου.

Για την Αντιδημαρχία Δρούσειας έχουν υποβάλει υποψηφιότητες οι Γρηγόρης Κάπονας, Σωτήρης Κουππάρης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Χαράλαμπος Παλατές και Μάριος Χριστοφόρου.

Στη Μακούντα ο Πρόδρομος Ανδρέου ανακηρύχτηκε Αντιδήμαρχος, χωρίς ανθυποψήφιο.

Στα Νέα Δήμματα ανακηρύχτηκε Αντιδημάρχος ο Χριστάκης Γερασίμου αφού δεν είχε ανθυποψήφιο.  Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Χωρίου υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Γεώργιος Νεοφύτου, Αργύρης Χριστοδούλου και Ανδρέας Μάχιμος Χριστοδούλου. Στο διαμέρισμα Πελαθούσας υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Κυριάκος Ντζιουρρού και Κυριάκος Σίμου.

Επίσης, υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι στην Τέρρα είναι οι Άριστος Μαρκίτσης και Ανδρέας Κωμοδρόμος. Στην Αργάκα υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Σπύρος Πελοπίδα, Άννα Μαρία Δημητρίου, Σοφοκλής Κυριάκου, Ελένη Αθανασίου Φιλίππου, Αντώνιος Αντωνίου και Λάκης Θεοδούλου. Στο διαμέρισμα Χρυσοχού υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Ανδρέας Κουνιαίδης και Στέλιος Χατζησολωμού. Στο διαμέρισμα Κρήτου Τέρρας υποψήφιοι αντιδήμαρχοι είναι οι Δερβής Χαραλάμπους και Αλέξανδρος Φιλιππίδης.

Ανεξάρτητοι υποψήφιοι για την εκλογή Αντιδημάρχου Γεροσκήπου είναι οι Ανδρέας Χριστοφίδης, Ανδρέας Σιήκκης, Πανίκος Σκορδής, και Χαρίκλεια Σαρίκα.

Εξάλλου, υπέβαλαν υποψηφιότητα για την Αντιδημαρχία της Αγίας Μαρινούδας οι Χρίστος Κοτσώνης και Χαράλαμπος Σάββα.

Για τη θέση του Αντιδημάρχου Αχέλειας έχουν υποβάλει υποψηφιότητα οι Νεόφυτος Στυλιανού, Λεωνίδας Λεωνίδου και Δήμητρα Δημητρίου Τσουκάλα.

Για την Αντιδημαρχία Τίμης έχουν υποβάλει υποψηφιότητα οι Γιώργος Πολυκάρπου, Ευθύμιος Νικολάου, Στέφανος Τσουκκάς, Παναγιώτα Φιλίππου, Λεωνίδας Αντωνίου, Ανδρέας Λαμπριανού και Χαράλαμπος Σωκράτους.

Στα Κονιά υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι οι Σωφρόνης Σωφρονίου, Κυριάκος Κυριάκου και Φειδίας Στόκκος.

Υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι Πέγειας είναι ο Ανδρέας Σταυρή, ο Πανίκος Αειρινιώτης, ο Νίκος Κόνικκος και ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Για την εκλογή στο αξίωμα του Αντιδημάρχου Κισσόνεργας έχουν υποβάλει υποψηφιότητα οι Νικόλας Θεοδοσίου, Χρίστος Λουκά,  Γιαννάκης Μωυσέως, Δημήτρης Ξενοφώντος και Γιώργος Στυλιανού.

Στην Ίνεια υποψήφιοι Αντιδημάρχοι είναι οι Γιάγκος Τσίβικος και Κυριάκος Κυριακίδης. Στον Κάθηκα οι Μενέλαος Τούρβας και Χαράλαμπος Φυλακτού. Στις Κάτω Αρόδες η Ελένη Ανδρέου και ο Γεώργιος Αγγελή. Στις Πάνω Αρόδες ο Ματθαίος Στεφάνου ανακηρύχθηκε Αντιδήμαρχος, αφού δεν είχε ανθυποψήφιο.

Επίσης Αντιδήμαρχος Ακουρσού ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Παναρής ο οποίος επίσης δεν είχε ανθυποψήφιο.

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει για Αντιδήμαρχο Πέγειας τον Πανίκο Αειρηνιώτη. Ακόμη στηρίζει τον Μέλιο Τούρβα, υποψήφιο Αντιδήμαρχο Κάθηκα, τον Γιάννο Μωυσή, για Αντιδήμαρχο Κισσόνεργας, τον Γιάγκο Τσίβικο, για Αντιδήμαρχο Ίνειας, τον Σωτήρη Κουππάρη, υποψήφιο Αντιδήμαρχο Δρούσειας, τον Ανδρέα Χριστοφίδη, υποψήφιο Αντιδήμαρχο Ανατολικής Πάφου, τον Γιώργο Αγγελή, υποψήφιο Αντιδήμαρχο στις Κάτω Αρόδες και τον Χαράλαμπο Σάββα,υποψήφιο Αντιδήμαρχο Αγίας Μαρινούδας. Στα Κονιά ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει για Αντιδήμαρχο τον Φειδία Στόκκο.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον Κώστα Μαυρομμάτη για τη θέση του Αντιδημάρχου Πάφου. Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου το ΑΚΕΛ στηρίζει τους Αντιδημάρχους στην Γεροσκήπου τον Ανδρέα Σιήκκη, στην Τίμη τον Στέφανο Τσούκκα, στην Αγία Μαρινούδα τον Χρίστο Κοτσώνη, στην Αχέλεια τον Στέφανο Καραγιαννίδη, στην Πέγεια τον Ανδρέα Χριστοδούλου και στην Κισσόνεργα τον Δημήτρη Ξενοφώντος. Ακόμη το ΑΚΕΛ αποφάσισε τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Φειδία Στόκκου, για τη θέση του Αντιδημάρχου Κονιών.  Στις Κάτω Αρόδες το ΑΚΕΛ στηρίζει για Αντιδήμαρχο τον Νεόφυτο Χειμωνή, στο Νέο Χωρίο τον Αργύρη Παφίτη, στην Δρούσεια τον Χαράλαμπο Παλατέ, στη Μακούντα τον Πρόδρομο Ανδρέου , στα Νέα Δήμματα τον Χριστάκη Γερασίμου, και στην Τέρρα τον Άριστο Μαρκίτση.

Το ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου στηρίζει για Αντιδήμαρχο τον Κώστα Μαυρομάτη. Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου στηρίζει τον Ανδρέα Χριστοφίδη και στον Δήμο Πέγειας τον Ανδρέα Χριστοδούλου. Στα Κονιά τον νυν κοινοτάρχη Κυριάκο Κυριάκου.

Η ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου υποστηρίζει για την Αντιδημαρχία τον Κώστα Μαυρομάτη. Για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου, τον Ανδρέα Σιήκκη και στα Κονιά τον Φειδία Στόκκο. Για τον Δήμο Ακάμα στηρίζει τον Ανδρέα Χριστοδούλου και για τον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς τον Σάββα Σωκράτους.

Η ΔΗΠΑ – Συνεργασία υποστηρίζει για την Αντιδημαρχία του Δήμου Πάφου τον Χρήστο Μακαρίου νυν Αντιδήμαρχο Πάφου και στον Δήμο Ανατολικής Πάφου την Χαρίκλεια Σαρίκα.

Οι Οικολόγοι στηρίζουν για την Αντιδημαρχία του Δήμου Πάφου τον Κώστα Μαυρομάτη, και στη Γεροσκήπου τον Ανδρέα Σιήκκη. Στην Τίμη τον Στέφανο Τσούκκα, και στην Κρήτου Τέρρα τον Αλέξανδρο Φιλιππίδη.

Κατεχόμενοι Δήμοι

Στον Δήμο Ακανθούς υποψήφιες είναι η Ελένη Ιωσήφ, με στήριξη από τον ΔΗΣΥ και η Ελένη Μυλωνά Χατζημιχαήλ, με στήριξη από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγους.

Υποψήφιοι για τη θέση Δημάρχου Αμμοχώστου είναι ο Ανδρέας Βραχίμης, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο Σίμος Ιωάννου, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος κατέρχεται με το ΕΛΑΜ, ο Βασίλης Μαύρου που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων και η υποψήφια του Βολτ Κύπρου, Κλαίρη Χατζηκακού.

Στον Δήμο Καραβά υποψήφιοι είναι ο Δαμιανός Χατζηδαμιανού, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ και ο Νίκος Χατζηστεφάνου, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Στον Δήμο Κερύνειας, τον Ιωσήφ Βιολάρη στηρίζει ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ενώ υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Οδυσσέας Πατσαλίδης.

Για τον Δήμο Κυθρέας υποψήφιοι είναι ο Μάριος Ζαμπακίδης, τον οποίο στηρίζει ο ΔΗΣΥ και η Ευαγγελία Παυλίδου Μιχαήλ, την οποία στηρίζει το ΑΚΕΛ.

Στον Δήμαρχο Λαπήθου, κατέρχονται τέσσερις υποψήφιοι. Ο Δημήτρης Μηνά στηρίζεται από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, ο Ανδρέας Σάββα από το ΑΚΕΛ, ο Ειρηνέος Κουμής από τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ενώ υποψηφιότητα κατέθεσε και η Παραδείσα Μουρέττου.

Για τον Δήμο Λευκονοίκου, τον Πιερή Γυψιώτη στηρίζει το ΑΚΕΛ, η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι, ενώ το ΔΗΚΟ στηρίζει την υποψηφιότητα Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη.

Για τη Δημαρχία Λύσης υποψηφιότητα υπέβαλαν ο Ανδρέας Κουρής, με στήριξη από το ΔΗΚΟ και ο Κυριάκος Λάρκος, με τη στήριξη των Οικολόγων.

Τέλος, για τον Δήμο Μόρφου υποψήφιοι είναι ο Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, με στήριξη από ΑΚΕΛ και Βολτ, ο Μιχάλης Γεωργιάδης, με στήριξη από το ΔΗΚΟ και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με τη στήριξη της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και της ΕΔΕΚ.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend