Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ποιές είναι οι τέσσερις γύναικες που πρότειναν τον Ανδρέα Αποστόλου και γιατί αυτές

Ποιές είναι οι τέσσερις γύναικες που πρότειναν τον Ανδρέα Αποστόλου και γιατί αυτές

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, διεκδικεί μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιλέγοντας να τον προτείνουν τέσσερις κοπέλες που αποτελούν για αυτόν έμπνευση για σημαντικές προτάσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή και έχουν ψηφιστεί αλλά και προσωπικά στηρίγματα για τον ίδιο καθόλη την πορεία της ζωής του. Πολλές από αυτές τις προτάσεις αφορούσαν ευάλωτες ομάδες πολιτών, μητέρες και παιδιά, καθώς και την παιδεία και την υγεία.

Η μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ο βουλευτής στα τρία χρόνια της θητείας του αποτέλεσε η οικονομική στήριξη των οικογενειών των ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία την οποία ανακοίνωσε ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου στη Λάρνακα.

Ο κ. Αποστόλου επέλεξε τέσσερις κυρίες για να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, η κάθε μία με την δική της ιστορία και σημασία.

Χαρά Θωμά – Eκπαιδευτικός

Η Χαρά Θωμά, είναι η μητέρα του Αντώνη, του μικρού αγοριού που διαγνώστηκε στους πρώτους μήνες της ζωής του με τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας τύπου 1 και χρειάστηκε να μεταβεί στην μακρινή Αμερική για την μοναδική γονιδιακή θεραπεία που υπήρχε. Η Χαρά είναι φίλη και συναγωνίστρια του Ανδρέα Αποστόλου για πάνω από 10 χρόνια.  Επίσης η Χαρά ήταν η αιτία που γνώρισε και την σύζυγό του. Μαζί διεκδίκησαν και κέρδισαν σημαντικές μάχες για τα άτομα αλλά και τις οικογένειες των ευάλωτων ομάδων και των χρόνιων ασθενών.

Χρύσω Καζαντζή – Δικηγόρος

Η Χρύσω, είναι επίσης νεαρή μητέρα που ο Θεός την ευλόγησε με 4 μικρά θαυματάκια. Η Χρύσω και ο σύζυγός της απέκτησαν τετράδυμα κοριτσάκια πριν από 2 χρόνια περίπου. Μετά τη γέννηση των κοριτσιών είχαν προκύψει διάφορα θέματα και η νεαρή μητέρα είχε αποταθεί στο κράτος για βοήθεια. Εκεί γνώρισε και τον Ανδρέα Αποστόλου, όπου ο βουλευτής προθυμοποιήθηκε να στηρίξει την οικογένεια στα αιτήματά της. Αιτήματα που δεν αφορούσαν μόνο την Χρύσω αλλά και πολλές άλλες μαμάδες στη χώρα μας. Η φιλία που τους ένωσε και η αγάπη ήταν πέρα για πέρα δυνατή.

Χριστούλα Λαινά – Εκπαιδευτικός

Η Χριστούλα είναι παιδική φιλή του βουλευτή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή, με μια αδελφική φιλία να τους ενώνει πάνω από 30 χρόνια. Η Χριστούλα ήταν πάντα για τον Ανδρέα η αδελφή που είχε καθώς μεγάλωσε σε μια οικογένεια με άλλα τρία αγόρια. Η Χριστούλα ήταν από τα άτομα που βρέθηκαν κοντά του και κατά τη διάρκεια του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε με καρκίνο. Είναι επίσης εργαζόμενη μητέρα 2 μικρών παιδιών.

Δώρα Χωραίτου

Είναι πρώτη ξαδέλφη της εκλιπούσας μητέρας του Ανδρέα, της μακαριστής Χριστίνας Αποστόλου. Στάθηκε κοντά του σαν μητέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του και πάντα είναι κοντά του σε κάθε του βήμα. Η Δώρα διατελεί για πολλά χρόνια μέλος της Europa Donna Κύπρου ενώ στο παρελθόν αντιμετώπισε και η ίδια περιστατικό υγείας με καρκίνο.

Δείτε τις  στο βίντεο:

Send this to a friend