Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ογδόντα μαθητές συμμετείχαν στη Μαθητική Λογοτεχνική Διημερίδα στα Λεύκαρα
Ογδόντα μαθητές συμμετείχαν στη Μαθητική Λογοτεχνική Διημερίδα στα Λεύκαρα

Ογδόντα μαθητές συμμετείχαν στη Μαθητική Λογοτεχνική Διημερίδα στα Λεύκαρα

Ογδόντα (80) μαθητές και μαθήτριες λυκείων και τεχνικών σχολών πέρασαν ένα διήμερο στα Λεύκαρα στο πλαίσιο της Μαθητικής Λογοτεχνικής Διημερίδας, που συνδιοργανώθηκε από το Λύκειο Ακρόπολης, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.

Το Πανεπιστήμιο Frederick σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η φετινή 5η διοργάνωση, με τίτλο «Η επέλαση των κόμικς στα Λεύκαρα», ήταν αφιερωμένη στα κόμικς και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 19 και 20 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων.

Διευκρινίζει ότι οι μαθητές που συμμετείχαν επιλέγηκαν μέσα από διαδικασία υποβολής δικών τους έργων, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα περιλάμβανε εργαστήρια από καταξιωμένους δημιουργούς, όπως ο δημιουργός κόμικς Αντώνης Νικολόπουλος, γνωστός ως Soloύp, η συγγραφέας και θεατρολόγος Μιράντα Βατικιώτη, η εικαστικός Τζούλια Γεωργιάδου και ο μουσικός Δημήτρης Σπύρου, γνωστός ως Acapella Solo Loop.

Αναφέρει επίσης ότι οι δραστηριότητες της διημερίδας περιλάμβαναν εργαστήρια, κυνήγι λογοτεχνικού θησαυρού και παρουσιάσεις των μαθητών.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσσα Φρειδερίκου, χαιρετίζοντας τη Διημερίδα, ανέφερε ότι «τα κόμικς έχουν τη μοναδική δύναμη να επικοινωνούν πολύπλοκες ιδέες και συναισθήματα με έναν τρόπο, που είναι ταυτόχρονα προσιτός και ελκυστικός».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend