Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δικαστήριο τερμάτισε την αναστολή σύμβασης γιατρού με το ΓεΣΥ – Τι λέει ο ΟΑΥ
Δικαστήριο τερμάτισε την αναστολή σύμβασης γιατρού με το ΓεΣΥ – Τι λέει ο ΟΑΥ

Δικαστήριο τερμάτισε την αναστολή σύμβασης γιατρού με το ΓεΣΥ – Τι λέει ο ΟΑΥ

Διευκρινίσεις για ορθοπεδικό, του οποίου είχε ανασταλεί η σύμβαση, αλλά επιστρέφει στο ΓεΣΥ, έδωσε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η διευθύντρια του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου.

Όπως ανέφερε η κ. Κυθραιώτου, για τον συγκεκριμένο γιατρό προέκυπτε εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατείχε ο ΟΑΥ, ότι καταχράστηκε το Σύστημα, χρεώνοντας πράξεις τις οποίες δεν έκανε.

Γι’ αυτό, εφαρμόζοντας τη διαδικασία που προβλέπεται, ο ΟΑΥ ανέστειλε τη σύμβαση και διόρισε ερευνώντα λειτουργό. Γενικά, μετά το πόρισμα του λειτουργού και δεδομένου ότι δεν προκύψουν δεδομένα που να διαπιστώνουν τις ενδείξεις, η αναστολή της σύμβασης αίρεται. Σε διαφορετική περίπτωση, η σύμβαση τερματίζεται.

Στον εν λόγω ορθοπεδικό ανεστάλη η δυνατότητά του να λειτουργεί εντός ΓεΣΥ. Ενώ ήταν σε εφαρμογή η αναστολή, ο γιατρός αποτάθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε τον τερματισμό της αναστολής της σύμβασης.

Ο Οργανισμός, είπε η κ. Κυθραιώτου, οφείλει να εφαρμόσει το Διάταγμα και βάσει αυτού ο παροχέας επανέρχεται στο Σύστημα.

Καταλήγοντας, η Διευθύντρια του Οργανισμού είπε ότι «λογικά ομιλούντες ο ΟΑΥ θα προχωρήσει σε ένσταση εναντίον του Διατάγματος».

 

 

Send this to a friend