Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Ιδεοδρόμιο» 2023-24
Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Ιδεοδρόμιο» 2023-24

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Ιδεοδρόμιο» 2023-24

Μαθητές του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων, κέρδισαν στον διαγωνισμό  Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» 2023-2024, με το καινοτόμο περιβαλλοντικά φιλικό προϊόν που κατασκεύασαν, το «Firing Cone».

 

Το «Firing Cone» είναι  ένα πρωτοποριακό προϊόν που συνδυάζει την καινοτομία, με την οικολογική συνείδηση και δημιουργήθηκε από μαθητές της Ε’ Τάξης στο πλαίσιο  του Προγράμματος και Διαγωνισμού, Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» 2023-2024.

Το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί μία συνεργασία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας CEDAR, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Π.Ι.), των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «CEDAR», των εταιρειών «KPMG Cyprus», του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, της ActionAid Ελλάς, και του Οργανισμού SYNTHESIS, της εταιρείας GRAVITY και στηρίζεται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Ο Διαγωνισμός «Ιδεοδρόμιο» 2023-2024 και η Τελετή βράβευσης, έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «Ιδεοδρόμιο», στις 11 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου UCLan Cyprus, όπου η οκταμελής ομάδα μαθητών του σχολείου (Μαρία Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μάμα, Αναστασία Μηνά, Ειρήνη Αντωνίου, Κλεάνθης Αντρέου, Θανάσης Κονναρής, Ρουμπίνα Αντρέου και Άννα Ταβάρες), που συμμετείχε με την επιχειρηματική της ιδέα “FIRING CONE”,  κατέκτησε το βραβείο  «Καλύτερης Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας» στην κατηγορία Λυκείων/Τεχνικών σχολών, αλλά και το βραβείο «Χρυσή Επιχειρηματική Ομάδα» του Διαγωνισμού.

Αρχικά, οι μαθητές ανέφεραν στους κριτές ότι στην κυπριακή αγορά δεν υπάρχουν  φιλικά προς το περιβάλλον προσανάμματα φωτιάς, αφού τα περισσότερα από αυτά περιέχουν πετρέλαιο, γι’αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα οικολογικό προσάναμμά φωτιάς. Στη συνέχεια παρουσίασαν με άνεση και επαγγελματισμό την επιχειρηματική τους ιδέα και το προϊόν τους, απάντησαν με πειθώ και ευστοχία στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής, και αφού κέρδισαν τις εντυπώσεις πήραν και την 1η θέση.

Το προϊόν τους, που φέρει το όνομα «Firing Cone», είναι ένα οικολογικό προσάναμμα φωτιάς από φυσικά υλικά, όπως κερί, ανακυκλωμένο χαρτί από εφημερίδες, πευκοβελόνες και κανέλα, που προσφέρει μια βιώσιμη και πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το άναμμα φωτιάς στο μπάρμπεκιου και στο τζάκι. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δημιουργικότητας και του αφοσιωμένου έργου των μαθητών και αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά καινοτόμων που συνδυάζουν την πρακτική με την οικολογική ευαισθησία.

Αυτή η διάκριση αποτελεί επίσης αναγνώριση της διδασκαλίας και του περιβαλλοντικού πνεύματος που προωθείται στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι περήφανη για τους μαθητές μας και την επιτυχία τους σε αυτό το σημαντικό έργο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και στους καθηγητές των Οικονομικών  Χριστοφόρου Ευδοκία και Τσιακολή Γιώργο που καθοδήγησαν στην έμπνευση και υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, αλλά και της συντονίστριας του προγράμματος, την λειτουργό του Π.Ι. κα Καλυψώ Απέργη, για την μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση της.

Ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την τιμή και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στον τομέα αυτό.

Send this to a friend